January 17, 2011

DIMANA DIA ANAK KUNCI SAYA??

BILA JARI JEMARI BERSUARA!

Salam semua..pagi yang indah...sementara tunggu masuk kuliah nak post entry sikit..err sikit je..Sejak pengambilan pelajar baru haritu aku selalu dapat beberapa panggilan n mesej berbunyi..."abg,kalau kunci ada kat dalam camna..tapi pintu terkunci??...emm ok lagi kan...next "abg,kalau kunci hilang tak tahu kat mana..saya nak masuk camna?..senang ja jawapan dia.."cuba mintak roomate awak bukakan pintu"...terus dijawab"alah lupa plak ada roomate..mesti kunci sama kan"..hehehhe..mungkin sebab cemas kan..sampai tak ingat roomate ada kunci bilik yang sama..roomate pulak ada kuliah time tu..

Tapi antara banyak2 kes..yang tak boleh lupa ialah..."Abg..roomate saya terkunci kat dalam..pintu dari luar pon tak boleh bukak"..apa terkunci kat dalam??yang peliknya macamana terkunci kat dalam...kebetulan masa tu asrama perempuan..aku pon nak tolong tendang pintu tu kena fikir dua tiga kali..selepas telefon exco perumahan hantar tenaga wanita unit mereka..tapi tak berjaya juga..akhirnya aku suruh beberapa orang lelaki dengan kebenaran felo untuk masuk kerumah pelajar tersebut dan pelajar tersebut berjaya dikeluarkan...hehehe cam berat ja bunyik..tapi memang ada kes pelajar terkunci dari dalam tak boleh keluar...sebab tombol rosak..terus lock sendiri...tu baru kes2 kunci..belum ceita kes pelajar jatuh longkang..jatuh tangga sebab gelap..paip bocor..bla2..banyakla pengalaman sejak jadi Exco Kebajikan kolej Aminuddin Baki...semuanya pengalaman kan..

Skuad Bakti Unit Bawah Exco Kebajikan~

Jangan lupa Tolong Vote CIKGU AKIM

17 comments:

  1. hehehe..
    mesti best kan jadi exco..

    ReplyDelete
  2. curi kene potong tangan? http://lolz-l.blogspot.com/2011/01/saper-nk-potong-tangan.html =)

    ReplyDelete
  3. ha ha..terkenang zaman dulu2..

    ReplyDelete
  4. bab2 knci ilang ni nrmal... heheh...

    ReplyDelete
  5. Manusia memang selalu lalali..panik tue memang normal jadi lost memory kejap..otak jem tak boleh berfikir dengan normal..

    ReplyDelete
  6. teringat mase orientasi kt matrix...slalu ad announcement roomate sape2 terkunci dlm bilik..hahaa~bnyk tol pintu rosak...

    ReplyDelete
  7. hehehhe...sma macam kat hostel dulu...tapi tu kes lain,kes misteri,pintu tak rosak,anak kunci ada kat dalam,tapi terkunci dari luar..

    ReplyDelete
  8. @khayla fadwah hahha..aah teringt ag..sebb dorang tendang2 pintu nak buka kan..

    ReplyDelete
  9. hikhik, slalu kopak pintu bilik sbb kunci tertinggal....

    ReplyDelete
  10. @Ayuni HAHAH..samala kita..tapi saya suka kopak tombol terus..ops

    ReplyDelete
  11. salam cikgu, slamat berbakti tuk warga KAB...

    ReplyDelete
  12. salam..man, bju unit ko 2 berape harga nye sehelai...

    ReplyDelete
  13. hahaha..sumpah takley blah punye situasi..hahaha

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~