January 17, 2011

TIPS TINGKATKAN KEGHAIRAHAN !!

BILA JARI JEMARI BERSUARA!!
Salam rakan2 semua..jangan lupa undi CIKGU AKIM tau.(KLIK).eh jap2..Tips nak tingkatkan keghairahan??keghairahan apa?mesti fikir pelik2 ni..cepat buang sumer yg tak elok tu..dush2..dush2...hahhaha...ok entry pukul 2 pagi hari minggu ni nak kongsi beberapa tips untuk tingkatkan keghairahan siapkan Assignment!wah nak siapkan assignment kena ghairah juga ke..?mestilah!Ghairah bermaksud terlalu teruja dan perasaan meronta2 inginkan sesuatu..ceh...maksud di sini perasaan yang meronta2 nak siapkan assignment mengikut masa yang ditetapkan!!!Memandangkan baru minggu kedua kuliah aku dah dapat banyak assignment sampi kena buat list baru...maka marilah kita bertukar-tukar pandangan untuk beberapa tips menyiapkan assignment..boleh je kan~

Tips SKEMA:
1)Tahu format assignment anda..kalau tak tahu tanyala kawan2.
2)Banyakkan membaca maklumat-maklumat untuk mendapatkan bahan.Dapatkan dari akhbar..internet..dan sebagainya
3)sentiasa tahu perkembangan assingment semasa dari pensyarah..mana tahu format ditukar
4)Curi masa terluang untuk fokus assingment anda.Jangan layan FB je keje!
5)Siapkan assigment anda sehabis baik yang anda mampu..jangan sambil lewa k!markah tu~

Tips Luar Bilik Kuliah..heheh:
1)Carilah ahli kumpulan yang rajin..contohnya anda sorang lelaki yg lain perempuan..Confirm anda akan diasak2 oleh ahli group anda untuk siapkan juga assignment..!tak caya cubala~
2)Cari ahli kumpulan yg excited..mesti semua benda dia nak wat..wah markah free la..tettttttt...
3)Cuba mintak assignment contoh ngn senior2..mintak soft copy ke..nanti boleh compare and contrast kan2..
4)Sentiasalah jumpa pensyarah..biar dia pun lali tengok muka anda..tak anta assignment lagi pon dapat markah lebih dah!Cubala~
5)Berdoalah semoga dapat carrymark tinggi~penting ni!



Wahhhhhhh..masing2 dah ghairah dah nak siapkan assignment ni!semua teruja dah ni..jom kita siapkan..jangan malas2...dahla assignment aku sumer kena anta minggu ke-10...kena mula dari sekarang dah ni...=)

11 comments:

  1. cigu akim...geli geli geli tengok tajuk entry...haha.
    eh eh,,nak vote kat mana?takde link puwn ~.~
    btw,nak copy entry u neyh~.~
    boleh?

    ReplyDelete
  2. @ecadwinkyasha heheh..copy ja..tak baik kedekut kan..ngeheheheh

    ReplyDelete
  3. gd mng cikgu!kite pun br siapkan assignment he3..br lps nangis ni..dtg2 sini terhibur hati bc n3 cikgu..all the best!

    ReplyDelete
  4. suka assignment..hehe :P lalalala :P

    ReplyDelete
  5. @||aLeaSaRa|| laa kenapa nagis2...takpe2..cool ja k..banyakkan sabar...semoga dipermudahkan segalanya~

    ReplyDelete
  6. @arep_lockermonth nak suh arep tolong watkan assingment saya buleh..hahah

    ReplyDelete
  7. hihi...
    tekejot tgk tajuk...
    ha..mmg nga byk esimen ni..xtahu nk start yg mne...
    nway..thanx...=)

    ReplyDelete
  8. camne klau ader yg spesies ske meniru, tensen btul...

    ReplyDelete
  9. yang penting jangan buat assignment last minutes..

    ReplyDelete
  10. nasib baik dah xblaja.. hehehe teruskan usaha dik

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~