March 23, 2014

Travelog sydney 5: Bunga api di Darling Harbour !

Assalamualaikum para pembaca blog..

Selamat berhujung minggu ..Dekat sydney ni, kalau hujung minggu sangat meriah di beberapa kawasan tumpuan.. Jadi, kami bertiga plan untuk menyaksikan pertunjukkan bunga api yang diadakan setiap hari sabtu ..Kebetulan tengok laman web, kami dapat tahu yang 22/3/2014 akan diadakan pertunjukkan bunga api bermula pukul 9 malam. Hoho...apa lagi, lepas magrib, terus naik tren di Redfern station (belakang rumah ja), dan terus sampai di Town Hall.. Kemudian daripada Town Hall hanya berjalan kaki selama 15 minute untuk sampai di Harbourside.. 



Masa mula-mula sampai tu orang da mula ramai untuk cop tempat duduk..
kami sampai pun agak awal..pkul 8 malam..terus duduk2 sambil makan biskut..hahha

kiri kanan orang da mula ramai
-
-
1..2..3


wohooo...lepas pengumuman and bunyik muzik terus keluar bunga api tu!!

semakin rancak muzik..bunga api pun semakin gempak meletiop-letop kat ats tu..

Lagi bunga api..



Pertunjukkan tu sekejap ja..so masing-masing plan nk g makann..

nampak kan agak ramai yang beratur nak makan pancake on the rock !

hahha..rasanya baru jer aitu makan ngn afiq, tapi sebab ammar belum makan lagi, so kitorang teman dia pula..

sambil teman, makan Bananarama..!


Lepas da bayar masa untuk pulang...Kitorang balik pun naik tren jer..sennag..sebab sampai ja redfern station terus sampai rumah...

pss: Jom masak spagetti...

2 comments:

  1. hye loq,sihat?loq,nk tnyer ni.kwan loq tu comey cgt.nak knai blh dok?

    ReplyDelete
  2. @Anonymous ni saper?? afiq ke ammar..baik ngaku...

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~