February 28, 2014

Travelog sydney 3- Memberi makan kanggaroo di Featherdale wildlife park


Selamat bersua kembali..
Tak sah kalau datang australia tak kenal kanggaroo kan..maka untuk berkenalan dengan kanggaroo, kami rancang satu trip ke tempat yang diberi nama Featherdale Wildlife Park.. Aku memang suka tempat-tempat santai macamni..Jadi, aku dan enam lagi geng-geng MH sydney sewa sebuah van ..Nasib baikla ada anas aka driver yang tolong bawak kami..

Harga tiket untuk masuk ialah 28 aud bagi dewasa dan 21 aud bagi pelajar..Fuh naseb baik aku tunjuk ja surat tawaran universiti terus dapat harga pelajar..maklumla kad pelajar belum siap lagi..haha...Baru 2 minggu sampai jer..

Untuk ke featherdale ni aku rasa baik sewa kereta sebab masa lebih fleksible..kalau naik bas mungkin terkejar-kejar.. Harga van yang kami sewa hanya 156 aud untuk satu hari.. Kalau dekat sydney ni sangat mudah untuk sewa kereta..boleh rujuk laman web Budget car..Yang mudahnya kat sini, masa mula-mula ambil kereta sewa minyak da full tank..takpayah nk isi minyak lagi..Boleh terus jalan kemana-mana..Tapi masa nak pulangkan balik kereta makesure isi balik full tank!haha..Kalau tak kena tolak duit dalam akaun...


Okeh jom kita layan gamba di Featherdale.

 hoho..tak sabar nak masukk
 sonoknya itik-itik duk berenang

 tikusss besarrr ni kuat makan..orang datang wat tak tau jer..
nama burung ni "pelikan" ...
cak!..Koala yang suka tidoo dna pemalas!..ahha
 kena serbu dnegan kanggaroo...makanan dia hanya berharga 1 aud.
 cuba berkomunikasi dengan cik burung tongek...kui3
 kami di hadapan featherdale
 kroh2...kroh..mula2 ingat ni patung buaya..rupanya buaya betul tengah tido...perghh...


klik!klik! gamba khas dengan cik kanggarooo

Lepas lebih kurang sejam dalam ni..kami teruskan perjalanan ke Blue mountain pula...nantikan entry seterusnya...


pss: nak kemas rumah baru dulu...minggu depan da start kelas...

0 Hantar Kerja Sekolah!:

Post a Comment

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~