December 6, 2013

RenCaH hIdUP ^_^

Bila november berlalu...kini disember menyapa...
rindu pula nak menulis coretan di blog ni..
oleh kerana agak lama tidak menulis..aku terasa ingin coretkan segala peristiwa bila bulan beralih bulan ni...macam-macam yang berlaku...pelbagai jenis perasaan yang bertamu...

teringat kata-kata Hlovate-lontarkan
...kalau tidak ia meracun
kongsikan
...walau hanya pada awan-awan.........



1)persahabatan-
-mals nk komen ...kadang2 kawan ni hanya datang dan pergi ja...masa ni baru aku mulai kenal siapa itu kawan setia dan siapa itu kawan yang datang dengan "misi" dan "visi" tersendiri...

2)kerja-
-makin seronok pula kerja sambil tunggu posting ni..macam2 ragam dan kerenah manusia yang aku jumpa...tapi dari sini aku mula belajar erti "kerja untuk hidup" vs "kerja untuk ilmu" vs "kerja untuk berdikari"..

3) keluarga- 
-tengah geram dengan tempat adik aku belajar kat kemaman tu..kan sekarang kemaman banjir...langsung pihak pengurusan tidak ambil tahu akan keselamatan pelajar..adik aku terpaksa meredah banjir dengan kawan-kawan dia demi untuk jumpa penyelamat sendiri..2 hari terputus bekalan makanan dan elektrik...sedih..mujur selamat..

4) duit-
no money no talk..ya betul....kadang2 sebab duit boleh hilang kawan dan keluarga..jadi kena lebih berhati-hati.. bagi aku duit tu boleh cari  ..tapi nilai persahabatan dan kekeluargaan tu lebih penting...jangan risau...mungkin harini kita tolong orang ..esok lusa ALLAH bals cash..kalau bukan kat dunia..kat akhirat kelak...so, jangn sebab duit buang segala-galanya..


5) peribadi-
hahha..tiada ulasan untuk hal peribadi..yang dapat ku ulas..tahniah kat kawan aku kamal khan-sebab dah dapat baby..tahniah juga sebab ramai member2 yang da tunang dan kahwin..tahniah  dah masuk selangkah ke  "alam tanggungjawab"....


Hidup tak selalunya lawa
Tak selalunya ada pelangi
Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada
Kadang-kadang... bilamana ‘malapetaka’ tu datang, terasa macam kena gelek ke bumi dek ahli sumo
Rasa macam dah tak mampu bangkit
Rasa macam dah tak mampu hela nafas(Hlovate)


.................................................................................
perjalanan ni memang pelbagai rencah dan rasa...aku dah jumpa macam-macam jenis orang yang datang dan pergi...ambil yang baik sebagai peneman dan yang buruk sebagai pengalaman


SENYUM..SMILE 
(^_^)

 

2 comments:

  1. Spices of life.biase la tuh.Allah nk uji.Iman pendinding diri.

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~