April 10, 2013

PEMBEDAHAN LIPAS~

WHAT??
Ya..memang bedah LIPAS..tak tipuu punyaaa..hahhaha...
So nak dijadikan cerita masa praktikal 7bulan yang lepas...Cikgu subjek biology kat sekolah tu minta tolong handle lab.. so apalagi, kami bersama-sama menjalankan operasi membedah katak dan LIPAS..

Kalau cakap bedah katak tu mungkin ramai yang biasa kan..cuba bayangkan macamana nak membedah  atau dissect LIPAS yang kecik secoet itu...Kalau kita terpijak pun LIPas TU TERUS MAMPUIH kan2...

Sebab tu kena ada KESABARAN dan KETEKUNAN..nampak bold di situ..hahah.. Nasib baikla kat UPSI ni memang satu sem aku belajar pasal serangga dalam subjek Entomology...Nak termuntah-muntah da hafal nama saintifik dan seangkatan dengannya...

diperkenalkan Encik Periplaneta americana

Bersedia menjalani process dissection

Da ready..1..2..3..


kacahkkk~
sebelum  dikerjakan...

setelah beberapa minit...

-
-
jeng2..

"woiii..apa korunkk da buat niiii!!"
Inilah hasil bila student aku bedah..Cuba kira berapa jarum tu..sabau jerlaaaa...


sumber lipas : Dorang kutip kat toilet lelaki..erk asal..kenapa toilet lelaki??kenapa??toilet perempuan zaman skull dulu takdek lipas ker???Ntah lerr tak penah masuk toilet perempuan..


pastu dah habis kelas ada student tnya:
"Cikgu loqman, kalau jahit balik lipas ni ada harapan untuk hidup lagi tak?"

agak-agak awak??

...hahah..
#sambung wat tesis

4 comments:

  1. Encik Periplaneta americana = en. lipas :D best jadi cikgu! student byk tny, cikgu kena byk sabar. haha

    ReplyDelete
  2. hahhaha...ok athirah da pandai satu nama saintifik..bagus2..hahha

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~