April 11, 2013

Edisi khamis- Hentikan!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Baru minggu lepas nampak kejadian depan mata....tak sempat buat apa2..da terlambat...Paling pantang tengok orang aniaya haiwan..memang tak boleh tengok...Kisah minggu lepas tu berlaku depan mata..masa aku jalan area pasar nampak sorang uncle  tengah pijak-pijak kucing dan tendang-tendang  macam bola..dahla kucing tu keding..apa lah salah kucing tu..kat pasar kot..berlambak makanan kalau tak nak bagi halau jer...jangan seksa..HENTIKAN~

Sekadar perkongsian:
Sama-samalah kita mengelakkan diri dari menyeksa binatang, lebih-lebih lagi menyeksakan mereka dengan api. “Sesungguhnya tidak ada yang berhak menyiksa dengan api selain Rabb (Tuhan) pemilik api.” Hadith Riwayat Abu Dawud, hadits shahih.

“Pada setiap yang mempunyai hati yang basah (haiwan) terdapat pahala (dalam berbuat baik kepadanya).” Hadith Riwayat Bukhari, Ahmad dan Ibnu Majah.


Jom berbuat baik sesama makhluk..Haiwan tu makhluk ALLAH juga...

-Lutong ni aku panggil coki-coki..Jumpa time trip ecology~
"Coki-coki..duduk!"

Burung kakak tua ni panggil jerr gUmok..Jumpa time bersuka ria kat lost world.
"gUmok asyik makan jer kije ko!!"
pss: Abaikan muka excited tu..ha3..

..SEKIAN..
EDISI KHAMIS




3 comments:

  1. sy geli ngan kucing..tpi sy xseksa dia pon. heee.sekian. kbai =P

    ReplyDelete
  2. bagus2...jgn seksa...geliii takpaa..hahha

    ReplyDelete
  3. Okay kat malaysia pon it's happen ke ? Gaaah, kejam kejam.

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~