January 10, 2011

PERMOHONAN KEMASUKKAN KE IPTA BAGI PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012 DIBUKA~

BILA JARI JEMARI BERSUARA!
Salam buat rakan2 blogger..Tadi adik perempuanku yang baru Habis STPM telefon n mintak tolong aku isiskan UPU!Oh maknanya permohonan ke IPTA bagi sesi 2011/2012 lepasan STPM setaraf sudah dibuka...Oleh itu kepada rakan2 blogger yang mempunyai anak, adik, abg, kakak, sepupu ataupun sapa2 sahaja yang lepasan STPM Setaraf bolehla tolong ingatkan mereka untuk isi cepat2 k..takut nanti nak dekat tarikh tutup line sibuk..Kalau isi awal-awal kan senang..Tambahan pula mesti pelajar Lepasan STPM setaraf ni sedang sibuk bekerja sambilan..manalah tau seronok bekerja sampai terlepas pandang benda2 penting ni kan..hehehe...caranya cukup mudah..yang penting kena beli nombor unik BSN dulu..kemudian layari laman web ni:


Lepas da masuk tu baca syarat2 dan panduan mengisi disini:


Lepas dah baca panduan segala bagai..terusla klik permohonan:

Fuhhhhhhhhhh..siap..lega dah...untuk pengetahuan ni baru fasa satu..nanti boleh kemaskini 3 kali..jadi buat la pilihan yang tepat..rancang dulu sebelum pilih program pengajian dan universiti yang anda minati.. harus diingat tak semestinya anda terpilih untuk program pilihan hati anda..jadi pilihla kursus pengajian yang sesuai dengan kelayakkan anda..takut  akan dilelong ke program yang tak diminati atau dalam bahasa bandarnya ntah apa-apa..yakin pada diri!!
-
-
Tak payah stress2..jom layan lagu ni nak amek feel isi borang online..lalallala


>KITA HAMPIR KESITU!!!!!!

20 comments:

  1. tumpang tanye la .
    jjust for lepasan STPM ke ?
    td eila bukak ,
    xde pulak for lepsan SPM .
    cmne ek ?
    no pin da beli.
    fasa 1 da setel

    ReplyDelete
  2. @babyHoney owh..yup skunk ni untuk lepasan stpm PLAK..Eila tunggu ja..nanti ada fasa 2 pulak untuk lepasan spm k...good luck!biasanya lam bulan 3 after dpt result baru fasa 2..

    ReplyDelete
  3. hikhik, adik mintak upsi jgk ke?

    ReplyDelete
  4. actually ,
    eila x thu sgt
    sbb eila kat Aussie
    so baca cari blogg sapa ntah
    then try bukak

    ayunie : upsi ? tak la . ta minat

    ReplyDelete
  5. @Ayunisoalan ni untuk saya kot..heheh..yup adik mintak upsi gak..harap2 dptla~

    ReplyDelete
  6. @babyHoney owh takpe2...nanti kalau da bleh aply fasa 2 saay update k~

    ReplyDelete
  7. cikgu fiq, lepasan stpm sekali dengan lepasan diploma ke ni ? confuse jap -.-

    ReplyDelete
  8. @Miza Yusof silap nama ni miza~muka garang..ngehehehhe...

    lepasan stpm setaraf...cuba cek laman web upu tu k~

    ReplyDelete
  9. wahh tima kaseh cikgu bg info nie...
    aima nk try mnta yg lepasan diploma....

    ReplyDelete
  10. tima kasi cgu...
    aha..nsib bek tbca post cgu..
    mmg btol sgt2...dak2 stp suma p part time...ehehe^^

    ReplyDelete
  11. adeh, sory cikgu akim. lama tak dengar lagu akim jadi lupa lak. hehehe

    ReplyDelete
  12. cekgu akim, jemputlaa jOin Our 1st cOntest ^_^

    http://nooramirashafika88.blogspot.com/2011/01/whats-your-colour-contest.html

    ReplyDelete
  13. Cheap and trendy deisgner clothing from http://www.ronkaclothing.com where we sell: Jarbo, Daughters of the Revolution, Bensimon, American Vintage, Pour La Victoire, AKA New York, 7 For All Mankind, Khirma Eliazov, Crewnecks, Baby Bags, J.W. Hulme Co., McQ - Alexander McQueen, Heeled Boots - all available from our online designer clothing store at 50% off sale! Check out http://arts.harvard.edu - harvard university arts and fashion. We admire work of Harvard University Arts and Fashion - best school of arts where great designers learn how to create great looking designer clothing!

    ReplyDelete
  14. oohh...skrg masuk u da boleh pakai spm je eh? tak tau lak. apapun, pilihlah kos yang betul2 anda minat dan berkelayakan. jika dapat, jangan sia2kan nya sebab den da jumpa ramai yang menyesal di kemudian hari...apepun, semoga berjaya dan selamat menjadi warga Universiti :) study smart, work smart and think out of the box

    ReplyDelete
  15. salam.. saya syakira saya nak tnye nk mohon ipta ade fasa 3 kew x?? ke smpi fasa 2 jerk?? coz saya nk tukar u plihan sya... plzz reply me... thx

    ReplyDelete
  16. @syakira..awak lepasan matrikulasi kan?actually sampai fasa 2 ja.. kemungkinan keputusan akan diketahui 15 julai ni..

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~