January 8, 2011

MEMANAH BOLEH MENGHILANGKAN STRESS?

BILA JARI JEMARI BERSUARA!

Salam rakan2 blogger~Buat apa hujung minggu ni?mesti macam2 aktiviti kan..ok seperti yang dirancang harini buat pertama kalinya aku pegang set memanah..ek eleh tu pon nak kecohh ke..hak3..yela saja nak bgtau orang kampung..skrang ni baru habis kelas memanah yg pertama..so far so good la..banyak sangt benda baru yang aku belajar tentang sukan memanah ni..menarik sangt..sapa2 yang teringin nak join memanah apa tunggu lagi!Join je...

Tadi baru didedahkan tentang beberapa perkara asas sebelum memulakan aktiviti ..kira minggu ni sekadar pengenalan la..kata orang tak kenal maka tak cinta kan..lagi satu pentingla macam orang2 baru cam aku ni..nanti tetiba tak tau apa2 terus bajet pro kan susah pulak..nanti terpanah anak2 kucing yang lalu lalang kan..haa dah membunuh binatang comel tak berdosa..kui3..

Yang menariknya tadi Jurulatih memanah tu cakap memanah ni boleh menghilangkan stress..yup!tepat sekali...dari hari isnin sampi hari jumaat ada kuliah pastu hari sabtu lepaskan semua..shoot ja banyak2 anak panah..anggap ja sasaran tu sebagai kepuasan!tak pon muka yang korang tak suka ka!tettttt..ha3..tak baek camtu tapi daripada bertumbuk apa kata wat camtu ja..

Apa?!nak tahu pasal alatan memanah?owh yang tu nanti aku wat entry lain la k..sebab aku pon from zero lagi ni..kat skolah dulu tak aktif sangt pon sukan..maklumlah zaman2 cute dulu cam malas nak turun padang..banyak terlibat ngn debat..sajak..bla..bla..n sebagainya...kira aku lebih aktiviti sukan dalam dewan berbanding kat padang...mesti rakan2 blogger lagi hebat kan...

::Gambar sekadar hiasan~takde kaitan ngn budak2 ko memanah aku k..

pss:shoot laju2 sampai lebam jari boleh!

9 comments:

  1. muaauau mmg btol pon..aku kalo turun kl salu jer g manah..

    ReplyDelete
  2. muaauau mmg btol pon..aku kalo turun kl salu jer g manah..

    ReplyDelete
  3. yes..memanah is the bESt
    kte suKe sangat memanah
    tp jrg ar g sbb tmptnye jauh

    ReplyDelete
  4. okaylah tu bro..hehe ayie kelas PBSM tadi..hoho nikmat..best giler ..lect sempoi..

    ReplyDelete
  5. cikgu! nanti ajar saya memanah boleh?? hehe.. tapi yana kalau boring, pergi aje tae kwan do.. best jugak! lagi hilang semua stress.. hehe

    ReplyDelete
  6. wah.. jeles nie.. xpnh dpt be lg.. huhu

    ReplyDelete
  7. slalu memanah, best, samer mcm berkuda.....rs mcm robin hood, hikhik....

    ReplyDelete
  8. kena try la agaknya kalau boleh hilang tension..kan best dapat panah tepat kat orang kita geramkan..huhu

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~