January 26, 2011

ADA UDANG DICELAH GIGI!!

BILA JARI JEMARI BERSUARA!
Salam buat rakan2 blogger..semoga semuanya dalam keadaan yang sihat selalu..harini tamparan hebat buat diriku yang baru mengenal erti kawan dan lawan...tak tahu pada siapa mahu dituturkan..cukuplah dicoret pada blog usang yang ntah sampai bila akan bertahan...Setiap manusia mampu bersabar selagi maruah diri tidak dicela...namun akhirnya kesabaran itu pasti meletus jua....

Kisah bermula apabila satu komuniti yang dipanggil kelas perlu melaksanakan program bersama...Namun ada istilah Queen Control disitu..apabila si wanita yang dipanggil merry bertindak seperti diktator..hakikatnya dia bukan pengarah program..tetapi dia sangat baik pada mulanya..mahu membantu menyiapkan proposal..mahu membantu menyiapkan assignment..semua perkara mahu disiapkan olehnya sendiri..so Mr Pengarah program tak kisahla kan...tiba2 ada satu perjumpaan..yang ni satu kes lain pulak..perjumpaan dilakukan di tempat berdekatan dengan merry tadi..tapi sangat jauh dari pihak pengarah program..agak tidak adil disitu..bila tiba lewat ke perjumpaan..lantas diungkit segala-galanyan..kata merry dia akan pastikan kami yang lewat ni semua takkan dapat A!!wahh mak nenek ni mengalahkan pensyarah kami pulak..hebat kan..huh..diungkitnya pngarah bodoh..tak buat kerja dan sebagainya..siapa dia untuk meghukum manusia lain sebegitu rupa..tinggi sangat ke pangkat dia..kalau setakat mengambil ijazah di universiti sama..tiada apa2 yang membezakan..Sudahlah..semua ni dunia sahaja merry..andai anda rasa anda mampu lakukan bersama komuniti anda je..silakan..tapi tolong jangan burukkan nama kami pada pensyarah..kerana anda juga tidak sempurna!!!!

Mungkin cerita ini sekadar iktibar untuk blogger2 semua..bukan semua orang baik selamanya baik..manalah tahu ada udang dicelah gigi!!!Apa yang penting sekarang biarkan je orang macamtu dengan hidup dia..sebab dia tak pernah ambik tahu perasaan orang..dia tak pernah cuba berada disituasi orang..apa yang dia tahu..jadi mak nenek!!!pot..pet...tetttttttttttttttttttttttt................

KISAH ADALAH REKAAN SEMATA-MATA..TIADA KAITAN DENGAN SESIAPA..KALAU TERASA TU..TERPULANGLAH..NAK WAT CAMANA KAN...

1..2..3..smile

4 comments:

  1. oh benda ni biasa, especially time buat prog...macam2 kepala ada..haha

    ReplyDelete
  2. hm, slalu jgk jumpe org camtu, gila kuasa, pastu kutuk mengutuk dlm FB, ca,ne ek, sakit ati tp bodoh klau melayan.....

    ReplyDelete
  3. biase la tu..paling bengang dengan orang yang cakap pung pang pung pang tapik tgok sket keje die??non ado!!seb baik da habis belaja.tak payah ngadap orang-orang camni lagi.

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~