December 29, 2010

Tips mendapatkan ramai kenalan Blogger!

BILA JARI JEMARI BERSUARA!

Salam buat semua blogger yg dikasihi..cewahhhh...Ada beberapa pengunjung blog ni bertanya soalan..antara soalan2 yang popular ialah macamana nak dapatkan kenalan dari rakan2 blogger yang lain!Jadi dengan berbesar hati berikut ada beberapa tips yang berguna:

1)Anjurkan segmen yang menarik perhatian blogger lain.Contohnya segmen Jom Berkenalan yang Blog ni anjurkan.Allhamdulillah setakat hari ni aku dapat berkenalan dengan blogger seluruh malaysia!

2)Jangan sombong apabila blogger lain mintak tunjuk ajar nak cantikkan blog..nak letak scroll box..bla..bla..dan sama waktu dengannya..Kalau anda tak tahu nak terangkan macamana berikan link tutorial kepada blogger tersebut!

3)Gunakan kaedah "You Follow I Follow".Bila kita perasan ada Follower baru maka ringankan tangan untuk Follow n berkenalan dengan tuan blog. 

4)Ringankan tangan untuk menegur blogger lain dengan cara baik.Contohnya kalau kita tak boleh komen entry blog tersbut apalah salahnya kita suruh dia ubah setting komen.Kadang2 dia tak sedar kan.

5)Kalau ada masa ziarahla blog lain.Seperti blogwalking dan sebagainya.

6)Kalau anda ditag untuk join segmen,kontest atau giveaway!Tetiba ada idea apa salahnya join sekaki..

Setakat ni sahajalah tips yang aku selalu buat.Harap sangat sesiapa yang ada tips lain silalah kongsi dibahagian komen~Manalah tahu ada blogger2 yang ingin cari kenalan.Bolehlah merujuk tips ni~

BANTU MEMBANTU KAN AMALAN BLOGGER!


Pss:jangan malu2 untuk bertanya soalan k..kalau mampu saya akan jawab~1..2..3..smile!

15 comments:

  1. harap soalan kasyah..zuriani dan cikgu hatimi terjawab!

    ReplyDelete
  2. tQ...!!
    walaupun bukan sy yg tanya...dpt blaja jgk...heheh..=P

    ReplyDelete
  3. tips yg bagus,.,.,.
    moga2 lepas nie boleh dpt rmai ag kawan blogger...

    ReplyDelete
  4. sgt2 membantu! tq sgt2 :)

    ~tice su~

    ReplyDelete
  5. WAHH... tips yg sgt bagus.... tq3

    ReplyDelete
  6. beramah mesra di alam maya memang best. salam kenal buat tuan rumah, =)

    ReplyDelete
  7. ptut laa blog nii rmai jek follower ye! tenkiu 4 da tips cigu Akim! =)

    ReplyDelete
  8. salam dik

    hebat2 follower dah one thousand over

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~