December 29, 2010

"Your Url Story Contest"

Bila Jari jemari bersuara!
Sebelum makan tengahari jom kita join contest dulu! KLIK PENGANJUR!

Mungkin ramai yang tidak tahu kisah Hang Tuah..eh2 silap kisah terciptannya url blog Catatan Loqman Hakim..kenapa mesti loqkimagri??kenapa tidak loqman hensem..bakal cikgu bernama loqman..loqman punya blog..or..dot..dot..oleh itu mari kita bersama-sama merungkai kisah disebalik url ni..
-
-
..jeng2..


untuk memulakan penceritaan..aku keluarkan keyword utama:
Loq  Kim  Agri

1)Loq= bukan sejenis formula math logarithms ataupun sejenis kuih tradisional..tetapi diambil berdasarkan pangkal pertama namaku..Loqmanul hakim..oleh itu sila jangan terslah eja..jangan memandai2 letak luk..or lok!done~

2)Kim =Adeh..dah agak dah..mesti korang ingat kimia kan2?salah sama sekali..kim pulak diambil dari hujung  namaku.. Loqmanul hakim..bukan Akim AF!.sekadar nama untuk keluargaku la..semua adik beradik aku ada nama Hakim dihujung nama..kecuali yg perempuan..erk apa kes nak bg nama adik pompuan aku Hakim ..so diletak nama Hakimi dihujung namanya~Next!

3)Agri= part ni yang agak sukar untuk dibicarakan..Agri bukan sejenis bank iaitu Agrobank..ataupun sejenis syarikat Agribima..tapi Agri ni berasal dari perkataan Agriculture!haa..pandai...tepuk2 dulu...memandangkan blog ni dilancarkan masa hujung sem 2 aku d UPSI..masa tu aku memegang status pendidikan sains pertanian..maka alang2 dah dalam bidang agriculture terus diabadikan nama tu lam blog ni..sebenarnya kisah aku diUPSI sangt rumit..masa isi UPU tak mintak pon sains pertanian..yelah dari sekolah menengah tak pernah tau pun subjek Sains pertanian wujud..tak pernah ada basic pon..aku aply sains dulu..tapi bila dah terjun lam bidang ni sangat best!macam2 aku belajar..bawak traktor ..tanam jagung..sayur..n wat landscap serta..bermacam2 ag..bila dapat amek minor biology barulah lengkap minat aku!Allhamdulillah setakat ni pointer bagus!

Maka terciptalah url blog:
Loqkimagri.blogspot.com

aku tagged 2 orng:
Cikgu Mardhiah
Haris
Semua yg join segmen jom berkenalan~

Done!

pss:gigih bercerita..heheh


7 comments:

  1. owh ada juga contest ini macam ka??haha

    ReplyDelete
  2. Semua yang join segmen jom berkenalan ditag jugak ke?? Kalau jawapannya YA, sy join.. :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. heh encik IMANSHAH : ya memang ada!! haha

    kpd encik LOQMAN : tq kerana join..
    ape2 pun tggu update nanti..hehe
    :)

    ReplyDelete
  5. adakah saya juga terpilih utk ditag?!! haha ok men2 je..

    ReplyDelete
  6. tahniah......... entry ini sudah menang.....

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~