December 1, 2010

Tikus Berani Mati!

Salam buat teman2 blogger..
Terima kasih yang sudi jadi Follower catatan Loqman Hakim..Kalau da jadi Follower tu jangan lupa amek award Blogger Cemerlang k!

Masa godek2 gambar kelas amali Animal Histology..aku terjumpa gamba makhluk yang tak berdosa!Makhluk ni berani mati...Nama diberi cik  Mencit..kesiannya..baru tahu yang aku ni dah jadi pembunuh kejam rupannya...Oh tidak!

Say peacee...sebelom operate !
Sebelum operate.. dah dipengsankan..masih ada denyutan jantung!
Gulp..selepas dah operate!Tengok jantung berdenyut real!

Tutup mata bg yg geli!Pendarahan serius berlaku menyebabkan kematian..sob3..

sesi pembedahan yang berikutnya~

Aku bedah mencit ni semata-mata untuk dapatkan cell seperti kidney..heart dan liver..nak tengok apakah kesan alkohol terhadap cell...


Tadaa..nilah akibat minum alcohol !Cell hati akan penuh dengan tompok2 hitam..!

pss:Tikus tu yang cakap sanggup bekorban..hehhehehe..

15 comments:

  1. zati~heheheh..kesian tkus tu kan..sob3..terpaksa..

    ReplyDelete
  2. aduhai.. huhuhu.. tak dapat digambarkan dengan kata2..

    ReplyDelete
  3. OMG! 1st time tengok organ dalaman tikus.. Selama ni duk tengok organ dalaman manusia jerr...
    Btw... salam kenalan dari ezma... ",)

    Nanti saya cuba buat entry khas untuk cikgu akim bersama award untuk follower beliau... ngeh ngeh ngeh~~

    Free free nanti singgah la ke 'rumah' saya ye (pendatang baru nih... ",)

    ReplyDelete
  4. ok!! i'm surrender..huhu sgt tak suka haiwan bernama cik T

    ReplyDelete
  5. yess...!
    comel, hehe...

    xbrpluang dbah tikus,
    pnah bdah katak jewp, huhu..

    ReplyDelete
  6. wah!!!! sumpah best!!! nak jugakkk..hehe..penah je last last sem bedah tikus katak ayam burung sgale bagai tp xde lah plak tgk kesan alkohol ke ape..wah wah..awk amek kos ape actly?sy zoologist 8D

    ReplyDelete
  7. Best...tapi tkt na tgk..hehe.. cian tikus tu....sanggop berkorban utk cikgu akim...huhu~~

    ReplyDelete
  8. Best...tapi tkt na tgk..hehe.. cian tikus tu....sanggop berkorban utk cikgu akim...huhu~~

    ReplyDelete
  9. Best...tapi tkt na tgk..hehe.. cian tikus tu....sanggop berkorban utk cikgu akim...huhu~~

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~