December 12, 2010

Mintak idea rakan-rakan blogger~

Salam buat semua..
Bila jari- jemari bersuara!haa..camnilah jadinnya..tetiba ja nak mintak idea orang..heheh..dengan muka penuh harapan aku harap sangat rakan2 blogger dapat sumbangkan idea~

Selasa ni aku join program baktisiswa kat Kedah..Aku incharge bahagian gotong- royong termasuk lukis mural kat dinding sekolah rendah...so sekarang ni takde idea nak tulis KATA-KATA Hikmah or Mutiara Kata yg simple tapi bermakna! supaya adik-adik bersemangat nak belajar..memotivasikan diri mereka..Aku yakin rakan2 blogger semua kan hebat2!Kalau tetiba ada idea apa salahnya kongsikan betul tak??
-
-
-
Haa ada idea tu!Apa lagi share di bahagian komen je (^_



pss:Terima kasihla sudi share..erk kalau takde idea takpe..tak marah..hehe

10 comments:

  1. shoot for the moon, even if you miss it you'll land among the stars!

    roses by any other names will smell as sweet~

    i'm not a great shooter but i always shoot.

    Ilmu itu warna warni kehidupan.

    hahahahha~~
    ni je yg trfikir~

    ReplyDelete
  2. skolah menengah ke skolah rendah?

    ReplyDelete
  3. sekolah rendah..lupa nak tlis..heheh

    ReplyDelete
  4. " mereka yang kalah adalah mereka yang selalu mengalah" ok x?

    ReplyDelete
  5. " Don't be guided by the stars. Be guided to the stars.",

    Never expect things to happen, struggle and make them happen. Never expect yourself to be given a good value, create a value of your own.,

    Knowledge is like a fruit. When a fruit grows on a branch of a tree, its weight causes that branch to bend and bow. Similarly, when knowledge increases in a person, it causes him to become humble and not Mutakabbir (proud and boastful).

    ReplyDelete
  6. Falling down is not defeat, real defeat is when you are refusing to get up.

    ReplyDelete
  7. I'm sorry because i can just giving motivational quotes in english in the concept of literature, anyway, my major is english.....

    ReplyDelete
  8. masa itu emas

    failed once doesn't mean lose forever.

    silent is better than speak

    read as much as you can until the book gets empty.

    yang kurik itu kundi, yang merah itu saga, yang baik itu budi dan yang merah itu bahasa.

    respect is basic of life.

    dunia itu ibarat sains dan anda adalah perintis masa depan.

    Memberi salam amalan mulia.

    Cintailah Alam Sekitar anda.

    ReplyDelete
  9. thnks semua!terharu2..bnyk plihn da skunk..hu3

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~