December 19, 2010

Kenangan Baktisiswa Kampung Pulai Kedah

Bila Jari Jemari Bersuara!
Salam rakan2 blogger..Lepas balik dari baktisiswa baru ada masa nak tulis entry..Banyak sangat kenangn best kat sana..emm nak mulakan dari manan ya..jeng2..
Permandangan kampung yang sangat cantik dan damai menyambut kami..kredit to Omar untuk gambar tantik ni..~
Pengerusi majlis perasmian pembukaan..bak kata orang kedah..teketaq2..hehehhe..cool2..

Setiap pagi kami wat senamrobik!bangun2..mak cik2..adik2 sumer bersemangat..
Gotong royong dewan..sekolah n surau..kami juga buat mural kat skolah..harap2 adik2 sukala..

Gotong royong memasak..fuhh..sedapp oo masakan kedah,,ikan pekasam..gulai ikan kering..gulai daging..bla..bla..ikan puyu goreng..

haaa..yang ni pulak malam kebudayaan..orang kampung pulai persembahkan Salawat Burdah..Kab punya persembahan pantomin dan nasyid..naseb bek orang kampung terhibur~

Sambut-sambut belon..tepuk2 untuk mak cik sebab bejaya sambut!

Tarik jangan tak tarik..pertandingan tarik upih
Lari..lari laju lagi..for sure aku menang..hak3
Tunjuk bakat ..mak cik2 berusaha anyam ketupat..
Sayu..aktiviti ziarah penduduk yg kurang bernasib baik..

abg fc yg baek hati..lalallalalala..
..ewah2..seronok adik2 dpt belajar enegizer!
adik2 skolah menengah dan para fc ~skolah menengah tak ramai sangat..
Kegirangan adik2 bersama kami..dayat..arif ngn bdak takde gg

 Dah nak balik dah!Skejapnya rasa..bersama keluarga angkat..pak cik zaini..adik beradik angkat aku..omar..hakim..seronok..
alololo..dah rindu syazwan..mata dia besaq..hahahha

Sepanjang 4 hari dikampung pulai kedah mcm2 yg aku dapat..sesungguhnya kenangan disana tak dpt digambarkan ngn gambar semata-mata..sebagai bukti bolehla..heheheheh..tengok tu..jeles la tu kan2..nak pegi ke??


pss:esok nyorok kenyang2 tau!err perkataan baru aku dpt..nyorok=breakfast

11 comments:

  1. besttttttttttttttttt sangattttttttt

    ReplyDelete
  2. bestnya,,, btol2 suasana kampung nie... rndu nak balik umh ... uwaaaaaa

    ReplyDelete
  3. fara pun ad g bakti siswa kat tganu anjuran utm..mmg sweet memories ;)

    ReplyDelete
  4. Hai terkenang aku zaman u dulu...

    ReplyDelete
  5. pnh gi baktisiswa kt kedah tp kt langkawi

    ReplyDelete
  6. hehehe...emm..immukmin la.. ni..duk perlis...boleh mai kita blajaq bahasa utargh..na...hak3!!!..emm..immukmin ada mak angkat ga kat perlis... pakat mai ramai na...btw..mmg..tak cukup 4 hr..betul tak??? rindukan...hak...nice n3!!!

    ReplyDelete
  7. yup..sangat best,,,4 hari tak cukup..nak pegi lg!

    ReplyDelete
  8. hehehehe.. nyorok breakfast.. kalo time kenduri kahwin belah utara memang akan buat makan nasi sorok di sebelah pagi sebelum ke atau hari kenduri ntah, lupa plak.. dah lama xdak nasi sorok ni..kat kampung-kapung banyak la...

    saya pun akan ke baktisiswa gak tapi kitorang punya nama program 3M = Mahasiswa Mesra Masyarakat..hehe

    sernok kan

    ReplyDelete
  9. salam

    masa zaman kampus dulu, sempat join 2 baktisiswa..satu di Felda Nenering, pengkalan Hulu dan satu lagi di Kanchong Darat, Banting...

    seronok btol masa tu

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~