December 20, 2010

Bukan SUSAH nak SUSAH...Bukan SENANG nak SENANG

Bila Jari jemari bERSUARA!

Huh..tarik nafas dulu..cuba baca slow n steady..satu persatu k...Bukan susah nak susah dan bukan senang nak senang...
Dalam kehidupan kita seharian kalau boleh sumer benda kita nak senang...soalan exam kita nak senang..mintak duit mak bapak nak senang..nak dapat BE Nuffnang nak senang(tetiba!)...nak dpt result cemerlang nak senang..bla..bla..bla..banyak lagi yang kita nak senang..hakikatnya takde benda yang datang bergoleK ..tetiba cakap..nah amekla..takde kan..semuanya kita kena usaha sendiri..tanpa usaha tak mungkin kita beroleh kesenangan..sebaBtu kata catatan loqman Hakim..BUKAN SENANG NAK SENANG...
-
-
-
Tup2..tanpa kita sedari banyak kesusahan atau rintangan yang kita kena hadapi untuk mencapai kesenangan..sebab BUKAN SUSAH NAK SUSAH..yala..kalau malas belajar..susah la nak dpt A,..malas wat assgment susah la nak dapt carrymark tinggi,..mals masak susah la nak melantak makan..see..Bukan susahpun nak susahkan...??

1..2..3..tarik nafas dalam2...hembussssss..cuba ulang ayat diatas..BUKAN SUSAH NAK SUSAH BUKAN SENANG NAK SENANG..

pss:biarkan otak ligat berfikir waktu makan tengahari..baru la makanan cepat hadam..boleh gitu!(sambil garu2 kepala..hehe)..


5 comments:

  1. menjawab soalan saudara muiz!hambek ko..heheheh

    ReplyDelete
  2. actually, it all depends on our mind, if we think it is difficult, it will be difficult and otherwise....

    ReplyDelete
  3. memang senang nak baca entri ni tapi susah nak memahami.

    camno tu? hee

    ReplyDelete
  4. sebenarnye, bukan malas masak je susah nk mkn..

    malas nk menyuap pun, makann tu x masuk mulutnye.

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~