July 13, 2010

Jom la tolong buli mereka~muahahahahha

Sebelum memulakan penceritaan jom ramai2 tolong sapu habuk kat blog aku nih...dush2..dush2..erk cam bunyik tumbuk laptop ja..hahhaha...sudah sekian lama aku tak update blog ni..makin sibuk da skunk...maafla kepada peminat2 diluar sana..(agak perasan disitu)..

3 hari ni aku sibuk dengan menguruskan program minggu tautan kasih ngn budak-budak baru..kali ni kolej aku terima ramai junior lebih kurang 540 orang..n buat pertama kalinya aku pegang bahagian jamuan dan makanan..penat gila ...sebab kena masak untuk 600 orang...naseb baek ada abg dee n kak kamisah tolong plus adik2 yang dipaksa masak..erk adik2 la sangat..hahhahahaha...

Sepanjang 3 hari program banyak aktiviti yang dilakukan bersama mereka..teringat lagi masa aku masuk dulu..kena buli ngn Jmk n facilitator...kali nii aku pulak yang membuli...muahahahahahah...sangat berpuas hati bila dapat balas dendam...(agak jahat disitu..kui3)...sekarang ni aku da jadik senior..walaupun umur lebih kurang ja ngn dorang..tetap dipanggil 'abg"...agak terharu la...(sbb dorang tak tau..hihi)...akhir kata aku doakan semoga pelajar2 baru yg ditempatkan dikolej aminuddin baki ni dapat menempuhi kehidupan sebagai mahasiswa/i UPSI dengan penuh kesabaran..gogogo KAB!!!!



::proses beli bahan2 masak ..penuh empat troli..::



::muka2 dipaksa masak..hi3..tapi dorang mmg rajin...::



::tadaa...konsep main lumpur diterapkan..bila ag nak gulin2 lam lumpur..makan roti garam..merangkak lam selut n sebagainyaaa...muahahahha::


::tiga hari yang memenatkan..tiba majlis penutup..terharu masa penutup sbb da nak berpisah..yela pasni tak dapat da jumpa ramai2..suma wat hal sndiri da~

::Teringat masa aku join minggu orientasi sebagai pelajar baru dulu..kini aku yang menguruskan minggu tautan kasih sebagai jawatankuasa pelaksana...hidup bagaikan roda~

pss:nak basuh baju 3 hari tak sempat basuh...hihi

4 comments:

  1. zzzzzzzzzzzzzzz..baru bleh tdoo puas2

    ReplyDelete
  2. skjp betul mase berlalu .aku pon da nk abis diploma ni .cpt jek .

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~