April 26, 2010

Anda ingin GEMUK ??senang jerk...

Anda ingin GEMUK ??senang jerk...

sila jangan terkejut dengan entry kali ni....sekarang ni kita asyik dengar pasal orang nk kurus kan2..tapi dalam orang sibuk nak kurus ada gak yang nak GEMUK!!betul ni..sila percayakan saya(sambil wat muka confident)..haha..setelah dibuat kajian kat kawan2 sendiri sebenarnya ramai yang nak gemuk..terutamanya golongan WANITA..kenapa ek?sebab bila terlalu keding baju yang dipakai walaupun da saiz yang paling kecik akan nampak besar n mengelebeh..so, da tak cantik kan2..hahhaha..JANGAN SALAHKAN BAJU..sapa soh nak DIET..lalalalalallala...okla tak mao membebel panjang2 ..apa kata kita terus tengok tips berikut:

1)Tolong ambik nasik banyak sikit la.Ni aku tengok korang nasik cam bleh kira ada berapa bijik(agak hyperbola)..harga sama je kan yang amek nasik cam gunung..hahah

2)Jangan skip makan tengahari..kalau boleh waktu tengahari makan sebanyak yang anda mampu..

3)Bila rasa lapar jerk..terus geledah cari makanan sendiri..jangan amalkan tunggu dan suap..sapa nak suap korang!

4)Masa nak amek lauk tu pilihla ayam yang besar2 sikit..Kalau perlu berebut untuk dapatkan ayam tu..ok fire je..hahah..

5)Sila pastikan stok maggi, makanan segera dan seumpama denganya mencukupi tau..PASTIKAN..

6) Waktu malam pulak sambil layan facebook atau edit blog sila makan biskut cicah nescafe ataupun milo(ikut citarasa)..



::Tadaa..hasilnya nanti setelah beberapa bulan anda akan menjerit sekuat hati di hadapan cermin sambil membaling mesin penimbang kerana anda berjaya menambah bilangan lemak di perut..Tahniah diucapkan..masalah baju gelebeh akan diatasi denagn masalah perut boroi atau cam kat ats la..sila menjerit bersama-sama::


pss:.aku asa ni jela tips-tips yang dapat dikongsi..kepada sesiapa yang ada apa-apa nak tambah boleh la masukkan lam ruangan komen!!!

18 comments:

  1. sapa laaa yg nak gemuk tuuu.....org len pnya laa struggle nak kuruih.

    ReplyDelete
  2. cikgu:
    tips nk kurus...
    dlm mse yg singkat
    haha
    (:

    ReplyDelete
  3. mar:owh awk nak kurui ke..hahhaha
    husna:ok2..senang jerk..jogging setiap ptang..kehkeh

    ReplyDelete
  4. u know what...
    sy da mkn spt yg awk cadangkn tuh..
    since sy msuk u nila..
    tp still maintain cmni gak..ahahaa
    tp ad la naik ckit.x byk pon.

    ReplyDelete
  5. strawbery:takpe2..lau maintain bagusla..makan strawbery bnyak2 k...hik3

    ReplyDelete
  6. xde mse la nk jog cikgu
    .
    cara len?

    ReplyDelete
  7. husna;cara ni pling senang..tdoo petang..kahkahkahh

    ReplyDelete
  8. ish cikgu nih..
    nk kurus la
    .
    tdo ptg nti, gemok la..
    dush3x
    sekeh cikgu laju2
    ;(

    ReplyDelete
  9. saya nak kaya .. hahaha

    i follow u boss,,
    follow baliknya ditunggu...

    ReplyDelete
  10. cikgu tipu!!!!!

    stok magi tu...jgn wei..aku berjaya kuruih kat matrik sebab asyik mkn meggi je(duit elaun dah terabis awal...)
    jadi kurus sikit....
    yg penting pastikan makan pape kene ade mayonis...!!
    itu wajib...

    ReplyDelete
  11. kery;
    yaka..hahhahahaha..erk ko yg prasan kuruih mkn maggi..aku tngok maintain jerk..hahahha..ooo mayonis ekk..ingat ag tak yg ko rebus hot dog kta mkn ramai2..yg tu ada sos je kan..hu3

    ReplyDelete
  12. hahaa....nak gemok senang jer. nak kurus tuh yang payah. :p

    tapi pompuan even da kurus pon mesti cakap dier gemok lagi. haihh

    ReplyDelete
  13. aidi:setuju..pompuan mesti prasan gmuk even da kding..ha3

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~