February 18, 2014

Allhamdulillah..akhirnyaa berjaya sambung Master di Uni of Sydney (^_

Allhamdulillah...
Urusanku sambung master di bawah Skim pinjaman pascasiswazah MARA berjalan dengan lancar walaupun banyak rintangan..setelah banyak masa tenaga, duit dan macam2 yg aku laburkan untuk sambung master ni akhirnyaa sampai juaa ke sini...syukur padaMU..walaupun masih ada beberapa perkara belum selesai..namun biarlah masa dan rezeki menentukan..yang penting niatku hanya ingin memperkukuhkan ilmu di tempat orang...

Oh macammana nak apply???


masa untuk berangkat telah tiba....

terima kasih family yang sentiasa bersamaku

_
_
Maka bermulalah perjalananku menuntut ilmu peringkat Master di University of Sydney, Australia.. Aku akan berada di bumi Sydney selama setahun..in sya ALLAH




sebelum kelas bermula..jom jelajah sekitar sydney duluuuuu

di sini tempat tinggalku, sementara mencari rumah sewa berdekatan unisyd..Terima kasih pihak MH yg menerima permohonanku.


 kami di sydney harbour bridge!

hoho...Opera house Sydneyyy..tak sangkaa da sampaii sini!!

kami bertiga student bawah Skim MARA sama-sama di unisyd!! Semoga berjaya afiq(telecommunication engineering) dan ammar(architecture)...may ALLAH ease our way




 cuaca sekarang yang tak menentu..summer di sydney!



sempat gak snap lokasi drama sehangat asmara yg hero dia ADi putra berlakon tu!..haha



Mana gambar uni??
sebab baru 2 hari sampai dan belum daftar pun lagi..jadi tunggu next entry pasal uni of sydney pula!


PSS: Terima kasih buat semua yang mendoakan..moga perjalananku ini dipermudahkan..amin

10 comments:

  1. Assalamualaikum.

    Inilah yang dinamakan pengorbanan.dan saya yakin..pengorbanan yg anda laburkan tidak sia2.hidup merantau mungkin idaman anda.tabahkan hati,kuatkan semangat.In Shaa Allah..semuanya akan berjalan dengan lancar.

    GOOD LUCK.

    ReplyDelete
  2. Pelaburan yg menguntungkan! Kutiplah sbykk mgkin ilmu dn pengalamn. Harap dpt kongsikan bersama :)

    ReplyDelete
  3. wahh, tahniah! alhamdulillah, sampai jugak keinginan nak belajar kat negara org ye? :)

    Saya bakal sambung Master juga... Tapi, bulan 9 di local uni saje. In shaa Allah, andai murah rezeki sambung PhD dekat luar negera. :)

    ReplyDelete
  4. tahiah..means x posting la ni???

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~