October 24, 2013

suasana baru

suasana baru..tempat baru...
ini kisah kerja sementara aku...yelah duduk dekat rumah pon tak tau nak buat apa..posting pula tak tahu bila...jadi masa yang ada sambil tunggu posting ni dapatlah dimanfaatkan untuk menambah pengalaman ..hu3...intro tak nak berfalsafah lagi kan...yup...zaman sekarang ni bukan senang nak dapat kerja..jadi apa jer kerja yg boleh buat even bukan bidang kita pon, just give it a try first..!

harini genap 3 minggu aku kerja sebagai cco-customer care officer kat company berasaskan telekomunikasi ni...sebagai cco kena utamakan kepuasan pelanggan dulu sbb melibatkan produk2 sarikat kan. Dan nak belajar sistem-sistem yang digunakan, aku kena join training selama sebulan.. Allhamdulillah, training yang best sebab yg join semua geng2 yang happening..tak boring!

geng-geng yang masuk sekali dengan aku majoriti fresh graduate. Ada dari unimas,ums,uitm,kpm,ktac,mmu, dan senior bekas pekerja sarikat pon join juga training...senang la nak sesuaikan diri ..setiap hari mestii ada ja akiviti sakat menyakat...rasa cam kat zaman u lagi pon adaa....

training room


keadaan dalam bilik training yg sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk....nampak tak kertas mahjung tu??haa..jangan memain, tu group aku yg buat ntuk pembentangan..hehe

tak pastiii, tengah berbincnag ke bersembang..wakakka...kami 3 orang ja lelaki yg baru join department ni

masa kepala serabut2 kann..boleh tengok view darii tingkap office....nampak sungai melaka dengan kampung morterm... nice view =)
bermulalah pengalaman  dalam bidang ni....seronok juga belajar benda baru!

pss: mengantukkkk gak ea kerja lam office sejuk2...menghadap pc ja...hehhe...

7 comments:

  1. wahhh.bestnya da keja...eca keja biasa2 sementara tunggu posting..ntah dpt ke tidak.haha

    ReplyDelete
  2. salam kejayaan selalu...sabar..ada rezeki nanti cuma masa je...salam blogging selalu.

    ReplyDelete
  3. Best2. Cuba ssuatu baru. lari bidang siket dripd cikgu, apa salahnya^^

    ReplyDelete
  4. sementara menunggu cikgu kerja lain dulu..boleh kutip banyak pengalaman nanti :)

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~