July 9, 2012

Kehidupan SEbagai Guru Praktikal

Allhamdulillah da masuk minggu ke -3 bergelar sebagai guru praktikal..Mula2 masuk memang agak terkejut dengan keadaan baru..dengan murid-murid yang pelbagai ragam...dengan suasana sekolah yang masih baru dengan macam2 perkara yang masih lagi baru..makin lama kat sekolah makin banyak yang dipelajari...

Yang tak boleh percaya lagi ialah.. pergi mana-mana murid akan panggil "cikgu...cikgu..cikgu.."..nak pergi kedai makan pun ada orang panggil cikgu!owh dimana-mana sahaja dipanggil cikgu..sampai terfikir-fikir betul ke dah jadik cikgu ni..aish..cikgu praktikal katakan...

Cabaran kat sekolah ni sangat BANYAK!biarlah rahsia...tapi murid yang aku dapat contohnya 4 Sains Teknologi nakai2..tapi sporting dan dengar kata..kelas lain tingkatan 2 belum masuk lagi..tapi harap-harap ok la...pastu nak cukupkan waktu kena ajar sivik form 2..har2..sangat bersivik!...

Fuhhh...minggu lepas baru habis sukan tahunan ..minggu sebelum tu terlibat dengan minggu VOTEK dan hari koperasi..baru tahu bukan senang jadik cikgu tau..tak semudah yang dilihat..bila da merasa barulah tahu macamana tugas cikgu ni..

Sekarang ni nak online pon kena curi-curi masa..d=heheh..


pss:Terima Kasih kepada pensyarah-pensyarah dan sahabat yang banyak membantu..semalam baru cek result sem 6..ALLHAMDULILLAH..dapat dekan lagi...ada 2 sem lagi untuk capai cita-cita konvo dengan ijazah kelas pertama..Moga jadik kenyataan...

5 comments:

  1. Selamat berpraktikum cikgu tO be. huhu

    ReplyDelete
  2. hehe good luck. sy tahun depan baru start praktikum.. hehe

    ReplyDelete
  3. superb! aku nak dapat dekan nanges2 dlu la... untunglaaa upsi :p

    btw, goodluck cikgu! lama gila kau tak update. baru teringat2 kau. hahaha XD

    ReplyDelete
  4. Selamat berpraktikal Cekgu Luqman ! Hee :)

    Tengah bw, terjumpa blog awak, saya follow cnie ^^ 1562 :)

    Jum terjah blog saya jum. Hee ^^. Saya pon macam awak gak. tengah praktikal. Ngee :DD

    Btw, awak ajar subjek apa ek?

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~