March 23, 2012

Beriadah Di Sg. Chilling~

Allhamdulillah...dalam kesibukkan semester 6 ni berjaya juga membahagikan masa jalan2..hahhaha..maklumlah sem 6 ni banyak kerja sikit...syukur ada kawan2 yang masih punya masa jadi peneman...terima kasih..aku memang takkan lupakan korang..dan yang paling penting dapat juga merasai pengalaman meredah trek sg chiling...kena cross 8 laluan anak sungai..then barulah sampai waterfall yang cantik tu..insyaALLAH kalau boleh nak ke sana lg.... 


permandangan kat empangan selangor!3 bakal guru praktikal...tua dah rasa...


Santuari ikan kelah sg chiling..mmg banyak ikan kelah kat sini!

pose sebelum memulakan perjalanan meredah trek!jauh gak k..hahahha

errr...maseh sebab membantu tarik aku yg 45 kg ni!

mad yang 77 kg ni takdek sapa pown nak tarik..hahhahahahah...

gigih nak naik atas..licinnnnn

uda n mad happy dah sampai kat atas batu ni..penat kot berebut-rebut nak pose kat batu ni!

masihh coollllllll

hampir jatuh..hak3..

amin ngn gaya tak boleh blah!air takat pinggang je kot..

mad aksi apa ntah...erk melawan arus...

 ala2 meluncur ..hahha..sila jeles..


Sungai Chiling ni terletak di Kuala Kubu Baru, selangor...lebih kurang 40 minit dari tanjung malim..Hanya dibuka jumaat, sabtu dan ahad...pukul 8 pagi sampai 7 petang jerk...Bayaran masuk Rm 1.00 sahaja...lau nak camping ada bayaran khas...


"BIAR BANYAK BERJALAN MAKIN BANYAKLAH PENGALAMANYA.JANGAN BANYAK BERJALAN MAKIN KELIRU DAN TAK TAU"
dpetik dari buku Dr HM TUAH ISKANDAR... 

2 comments:

  1. pernah tinggal kat Kuala Kubu Bharu...tapi tak pnh dengai Sg.Chilling ni, ruginya tak pg dl...:)

    ReplyDelete
  2. @Siti Asiah bekkkkkkkkkkkk pergiiiiiiiiiii mmg rugiiiiiiiiiiiiii..hahhahaha

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~