January 1, 2011

SOALAN BIASA PELAJAR BARU MENDAFTAR~NAK LETAK APA LAM ROTI?

BILA JARI JEMARI BERSUARA!
Salam buat blogger2 semua..sejak pengambilan pelajar baru ambilan disember diupsi ni jadualku makin padat..Dari pagi sampi malam kami buat program dengan pelajar baru Kolej Aminuddin Baki UPSI..macam2 ragam mereka..teringat kenangan aku mula2 mendaftar dulu..sekarang dah jadi tua sikit sebab ada junior kan..walaupun umur sama je..heheheh..ok semalam pelajar baru mendaftar di KAB n aku jadi fasilitator untuk kumpulan LDK..

semenjak semalam soalan2 yang biasa ditanya..yang aku jawab dengan senyuman~

1)kat mana bilik 403..erk saya sesat la...
2)wing satu n wing dua boleh tembus ke?
3)susahnya nak makan kat sini..cafe kat mana?
4)mana pekan terdekat?pergi nak  naik apa?
5)pensyarah sini garang tak?
6)seronok tak UPSI?

soalan peribadi:
1)abg dah sem berapa..kursus apa?
2)abg dah berpunya ke?(adeh dush2)..
3)abg ada laptop tak?pinjam nak bukak facebook.!
4)muka abg macam familiar jela!

Soalan kerek~
1)err kenapa UPSI takde Jusco?
2)kat tanjung malim takde pusat bowling ke?
3)Universiti saya yg lama lagi best!
4)kalau nak tengok wayang kat mana?

fuhhhhhhhhhhhh..tarik nafas jap...nasib baik 3 hari ja..siap korang memang kena kaw2 ngn abg n kakak fc..muahahahhah...japg ada sukaneka...aku kena jaga checkpoint makan roti~so nak letak apa lam roti yerp:

1)Tabur garam n kicap..
2)celup lam telur mentah..yerk..
3)cicah ngn kopi pahit..jimat gula
4)campur lada hitam..bawang..cili..atas roti tabur milo(umpan)..
5)campuran semua bahan diatas...agagaggagag

SIAP LA SEMUA!

pss:nak siap2 dulu bahan ..salam..any sugestion~

19 comments:

  1. hikhik, soklan mcm xlogik...

    ReplyDelete
  2. huhu . teringat ari orientasi
    seb bek tak kena teruk2 ngn akak n abg faci
    huhu

    ReplyDelete
  3. Kalau nak best2 , belajar kat Umah..dekat ngan JUSCO..haha

    ReplyDelete
  4. hehe...ragam junior..kita senior layan jela.. =P

    ReplyDelete
  5. jahatnya . haha ^^
    yang last tu mmg tak tahan . apalah rasanya tu nanti ea . hehe

    ReplyDelete
  6. rase nye yg paling mnarek campur sume skali..
    huahaha..
    mmg t'baek la..
    =D

    ReplyDelete
  7. huhu..byk jenis soalan gk ea...?
    dlu2 pn ms jns senior,junior asyik tnye..
    'akak,kt midvalley tu ramai org x?agk2 selamat x?'

    adeh...xtau nk jwb pe...

    layankan aje la sementara masa nak mngenakan dorg ni msh ade...hoho..wt fc llki,saham naik la ea?
    heheh

    ReplyDelete
  8. @tika hahahha..sumer berebut fc lelaki la..

    ReplyDelete
  9. amboi3. mentang2 da jadik senior yee.. heheehhe

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~