January 6, 2011

SERONOKNYA DAPAT ASSINGMENT!!~

BILA JARI JEMARI BERSUARA!
Weeeeeeeeeee..mood sangt la seronok..sebab minggu pertama kuliah sudah dapat banyak kija oo..suka2...eh2..salam buat rakan2 blogger..yup..sangt bz skrang ni..sebabtu nak wat entry pon curi2 masa ja...tengokla nanti dah ada waktu2 sengang bolehla post entry sampai lebam..rindunya nak blogwalking macam time cuti sem dulu...

amacam?rakan2 blogger sihat?jagalah kesihatan k..sekarang ni senang sangt penyakit merebak..just nak share..tadi masuk kelas ENTOMOLOGY and PEST MANAGEMENT..subjek ni berkaitan serangga dan kawalan perosak..adeh jenuh nak menghafal nama saintifik serangga dan penyakit...subjek ni saja dah banyak assingment..kena wat herbarium rumpai dan buat koleksi serangga..sapa2 yang nak derma serangga sila email kan kepada saya!...boleh camtu?hehehe..

untuk subjek BIODIVERSITY of ANIMALIA AND PROTISTA kena buat poster haiwan pilihan kemudian kena wat pameran dan jemput pelajar2 sekolah rendah..mesti meriah nanti..dalam otak sekarang ni tetiba nak pakai kostum beruang n nyanyi lagu bapa beruang!lalala

Subjek AQUACULTURE pula..mungkin kena bela ikan keli dan belajar cara pembiakkan aruhan..tak sabarnya nak injek hormon kat ikan betina kemudian picit perut untuk paksa telur keluar n senyawakan dengan sperm pejantan..harap2 menetas la telur tu..dapatla baby ikan banyak2...(excited)..

Subjek ANIMAL PHYSIOLOGY kena rancang field trip kat mana2 tempat contohnya zoo ke..jabatan veterinar ke untuk mendapatkan maklumat pasal haiwan la..hurmm ada sapa2 yang nak bagi cadangan tak kat mana best??anyone?!

untuk subjek POST HARVEST~pengurusan lepas tuai..errr yang ni tak tahu assingment apa sebab first kelas tertido terlepas bas!tettttt...

Subjek psikologi pendidikan(PENGURUSAN PEMBELAJARAN)..yang ni kena banyak bercakap kat depan bila dipanggil...group aku kena bentang minggu terakhir..kena bentang pasal pengurusan sekolah!.yela nama lagi subjek pendidikan..mestilah kena belajar untuk mengajar kan..hurmm..menarik!

Next:MEMANAH..hari sabtu ni baru masuk kuliah~mesti kena wat modul dan micro teaching!adeh~

fuhhhhhhhhhhhhh..semput bila tengok banyak sangat assingment ni..blom tambah laporan tiap kali lawatan..lab report..refleksi..bla..bla..program kolej lagi...Incik Loqman sila tingkatkan momentum anda segera!!!

pss:masa kelas entomology tadi Prof tanya kenapa orang Afrika takde kutu??

Jawapan:
sebab rambut orang Afrika kan berpintal-pintal..kutu pon sesat!!
tu jawapn aku..jawapan Prof sebab kutu hanya suka bertelur kat rambut yang lurus..hehehhe..good info~

:hahah..kenangan tanam jagung sem 1!


15 comments:

  1. hahhaa.. wow, minggu pertama dah tertido.. same la kite.

    ReplyDelete
  2. jadual saya sume start pkul 10 n ke atas...tp x best...na awal2..baru ade semangat..kalau start lmbat, nnt dah hilang semangat dah...

    ReplyDelete
  3. ho yeahh?! bagus jgk ye rambut krinting ni. kutu xlekat. tp mesti penoh kelemumur x??

    waahh! memanah? i loikkee. ^^

    ReplyDelete
  4. Kalau rambut ikal mayang pulak macam mane ha3...

    ReplyDelete
  5. dah berpuluh tahun tak jumpa kutu. Camna rupa kutu? cute tak? Tungguuu.. mai umah mwana. nanti nak wat GA. Ada hadiah and extra gift kalu ada orang nak sponsor. heee...

    ReplyDelete
  6. Bz ker cikgu? Maaf la kalu nie menambahkan ke bz an cikgu plak. Saya tag cikgu yer

    "GiveAway EdY : Awak Busuk!"...

    ReplyDelete
  7. good luck ye ng class... ktorg xde class pun awl2 ni.. ahahhaa

    ReplyDelete
  8. Salam cekgu!!!
    bizi belajar x pe, jangan bizi main²...
    koh koh koh

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "*-* FOLLOWER ke-444 *-*"
    2. New Entry "♣ FuTsaL CPK ♣"

    ReplyDelete
  9. mak aih...berparang bagai...macam nak mengamuk di ladang jagung aje...hehehe...gud luck...belaja leklok...

    ReplyDelete
  10. urm...beshnyer klas2...dah pernah blaja gak pasal pest tu...tapi esaimen juz kena tangkap serangga,pastu awet n masukkan dalam kotak pameran,hehehe...

    ReplyDelete
  11. IJATNUAR~wahh nak mintak tunjuk ajar bleh??hehhehehehe

    ReplyDelete
  12. fuh berpinar baca subjek tu semua he3.All the best ye.oh ye kite sggh sini nk htr tag ngeee...
    http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/assalammualaikum-semua.html

    ReplyDelete
  13. paling x suka subjek public speaking..mencik!!

    ReplyDelete
  14. heheheh...tunjuk ajar camner tu?cara2 nak menangkap serangga?hehehhe...cukup la skali kitorg kejar serangga tu,hehehe...

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~