January 25, 2011

SEGMEN | JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI

BILA JARI JEMARI BERSURA!!
salam rakan2 blogger..jom kita bersantai dalam dunia maya ni hujung2 minggu...wahh tertarik dengan segmen baru En BeN jOM SANTAI...syarat2 segmen ni kena lengkapkan slogan berikut..eh silap kena lengkapkan soalan2 berikut..tapi sebelum tu aku nak tunjukkan header penganjur~

Haa apa lagi..KLIK SINI  

DAN HEADER YANG DIPERTARUHKAN~
........JENG2.......
-
-

Jom jawab soalan dulu~
    • Sapa yang buat header tersebut
      >sudah semestinya Cikgu Akim wat sendiri..fuh...berpeluh tau..baru belajar~
    • Perisian yang digunakan
      >Cikgu Akim tak hebat sangat guna perisian ni..tapi sebab nak belajar so guna Adobe dengan photoscape..yang paling mencabar time nak hilangkan background gambar asal..after that edit dalam photoscape.kalau nak entry khas boleh saja,.
    • Maksud header tersebut
      >Maksud header ni secara umumnya berkait rapat dengan catatan Hidup Loqman hakim..seorang jejaka ensem yang oppppps..seorang jejaka yang mencatat kisah hidupnya dalam penulisan blog...merenung kesisi melihat dunia dari perspektif yang berbeza..latarbelakang alam menampilkan kedamaian dasar hati..kereta lalu lalang menunjukkan dalam kedamaian ada cabaran..silap langkah kena langgar la..jadi berhati2 dalam meniti hidup..yang pasti bila jari jemari bersuara maka lahirlah catatan loqman hakim..terima kasih kerana membaca blog yang tak seberapa ni...
    • Jangkamasa yang diambil buat header itu
      >oleh kerana baru belajar jadi mengambil masa hampir 1 jam...wuaa krem tangan..
    • Header blog lain yang anda suka tengok
      >semua header setiap blog yang dilawati unik dan mempunyai maksud tersendiri..hanya tuan blog saja mampu merungkai misteri header blog mereka..suka tengok header blog lain...

      ok done!!
      Harap dapat bagi komen membina untuk 
      penambahbaikkan...bantu membantukan 
      amalan blogger!!!



10 comments:

  1. wahhh..mendalam maksud header cikgu akim..teruskan menulis..suka2~

    ReplyDelete
  2. wah... saya suka header baru nie...

    p/s:tulun buAT header tuk i boleh? heheh

    ReplyDelete
  3. owh de yang tersirat di sebalik header ni rupanye..hihi

    siyez smart header ni...psstt bukan tuannye ye ;P

    ReplyDelete
  4. heheheh...header smart,tuan ensem,maksud mendalam,memang ciri2 juara la,hehehe

    ReplyDelete
  5. selamat tengahari ciksu...jom la join saya

    ReplyDelete
  6. peeeweeet! menarik header ni.. nmpk kool.. cayalah.. hehe! :D

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~