January 24, 2011

GA MENJADI ISU~TERIMA KASIH KEPADA YANG MENGUNDI~

BILA JARI JEMARI BERSUARA!
Salam rakan2 blogger...ingat lagi tak entry yang cikgu akim mintak tolong undi tu..adeh..semakin lama menulis blog semakin banyak pengalaman yang aku dapat..rupanya dunia blog ni sama ja macam realiti kehidupan yang sebenar..manusia mudah menghukum sesuatu tanpa berfikir secara rasional..bukan semua..tapi segelintir...Mula2 sangat teruja untuk join kontest daripada Cik Gayahspears.selepas tu cik Gayaspears pun buka untuk pengundian..first time join kontets yang memerlukan undian..jadi aku amat teruja la..nak tau juga ranking blog aku melalui undian..hu3..terharu plak..ramai juga yang mengundi...Allhamdulillah kalau dicongak2 no 7 la..kui3..klaka pon ada...naseb baik bukan dapat top 4..kalau tak melepas la hadiah yang ditawarkan penganjur...


~Luahan rasa Cikgu Akim~
GA ni menjadi isu apabila ada segelintir blogger menyatakan tidak adil membuat undian..oleh itu pihak penganjur terus membatalkan sistem undian tersebut dan melantik juri untuk menilai sendiri template blog terkemas..Klik GA penuh Kontroversi ....sejujurnya pada pendapat aku cik gayah sepatutnya melantik juri dari awal lagi...kerana penganjur telah meletakkan harapan kepada peserta untuk menang melalui undian ni..bayangkan demi mencapai kemenangan peserta terpaksa berhempas pulas selama seminggu melakukan bermacam2 perkara untuk memastikan blog mereka diundi...Bila sampai tarikh tutup terus megeluarkan kenyataan sistem undian dibatal..lantas melantik juri...perlu difikir juga perasaan mereka yang berada di top 4...walaupun bagi segelintir tidak adil tapi bagi aku adil kerana kemenangn itu atas usaha keras peserta sendiri...

Tujuan aku menulis entry ini bukanlah untuk menyalahkan mana2 pihak..cuma sebagai penganjur kita perlulah merancang sesuatu dengan teliti..agar tidak berlaku perumpamaan rumah siap pahat berbunyi...cuba kita bayangkan perasaan saudara umar(ranking pertama undian)..at least penganjur berikan la hadiah khas ataupun apa2 sebagai penyedap hati..hu3..cadangan ja...Maaflah andai terkasar bahasa ataupun menyakitkan hati mana2 pihak..cukuplah apa yang berlaku..yang baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan..kepada cik gayahspears jangan sedih2 tau..bukan senang jadi penganjur ni..susah nak puaskan hati semua orang...tpi yang penting kena tetap pendirian!

semoga pemenang yang diumumkan melalui sistem juri adalah yang betul2 layak..assalamualaikum..

10 comments:

  1. xpe2 cikgu...rezeki mereka ..cikgu pun dah kira yang terbaik da tu =)

    ReplyDelete
  2. @iqbalhakimi maseh iqbal..cuma kesian la dengan mereka yg berusaha gigih promote blog..saya tak kisah pon..menang kalah kan adat pertandingan~

    ReplyDelete
  3. cekgu: naseb bek sy tak masuk. da tau musti kalah punye... hahahaha

    ReplyDelete
  4. salam cekgu ('',) xpe, rezeki ada di mana²...ada rezeki, ada lah...TERBAIK...

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "CONTEST KAMI POSE COMEY"

    ReplyDelete
  5. ini komen ikhlas dari pendekar yang menjadi juri..

    mereka-mereka yang berada dalam senarai top10 tersebut akan diberikan keutamaan dalam proses pemilihan juri...cuma kedudukan siapa yang menang daripada yang lain2 itu yang akan ditentukan..

    mereka-mereka yang tersingkir itu, pendekar lebih tahu sebab musababnya..kalau mereka tidak berbuat kesalahan..mereka tidak akan dibatalkan penyertaan.. harap jelas di situ okay??...

    so, pendekar harap tiada lagi sebarang komen-komen yang tidak enak didengar...

    salam hati...

    ReplyDelete
  6. la gitu lak ek, tu la bkn senang nak anjurkan sesuatu kan bnyak ciri kena teliti (^_~)v

    ReplyDelete
  7. eB lagi best...eb join tapi nama x der... hu3

    ReplyDelete
  8. eB lagi best...eb join tapi nama x der... hu3

    ReplyDelete
  9. siannya.....tp ok dah tuu top 10...chaiyok3! =)

    ReplyDelete
  10. hehehe...memang perit kalu idup kiter ni asyik nak puaskan ati orang lain...tapi aper pom,kite bagi sokongan kat cik gayah,sebab brani buat keputusan,cuma diharap agar keputusan tu btul dan blh diterima utk semua

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~