November 29, 2010

Tips Menghafal dengan baik~

salam buat semua~
Pagi2 buta ni aku nak kongsi beberapa tips untuk menghafal dengan baikla..Sebab masa aku turun nak amek air tadi aku tengok ramai yang tengah study untuk exam..hehehe..bagus2...

1)Baca buku sambil guling2 kalau da penat duduk...
2)Study kat library kena cari tempat yang senang nak tdor..contohnya sofa~
3)Kurangkan makan maggi(erk yeke)..hehhe..
4)Elakkan study group lebih dari 5 orang.nanti jadi kedai kopi~
5)Baca berulang2 kali kalau dah penat rehat jap..jangan paksa diri..
6)Baca buku tutup facebook~sekian

Memandangkan korang suka study last minute..jadi sentiasalah pastikan apa yang dipelajari tu terus masuk lam minda n mata hati (ayat tak beh blah)..semoga berjaya~

pss:ngntuk tdor je~

9 comments:

  1. HAHA. Nombor 6 tu yang important sangat tu ! :)

    ReplyDelete
  2. Salam, dulu cikgu tak penah belajor sakan. Baca nota 30 minit, pastu tido!

    ReplyDelete
  3. gumpal nota
    masuk dlm periuk
    hidupkan api....dan rebus!
    hahahah pastu minum

    insya-Allah kojol pas tuh, sakit perut hahhahaha

    =) study last minute, tak sume orang mampu buat!

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~