November 25, 2010

Kemalangan| Ngerinya!

Salam buat teman2 Blogger~
Saat menulis entry ni tangan ku tiba2 ketar..mulut tak mampu untuk meluahkan apa2..hati pula seperti ada kesedihan yg sukar ntok diluahkan..

Petang tadi aku dapat mesej dari someone..dia cakap 2 orang pelajar kolej yang sangat aku kenali terlibat ngn kemalangan..dengar kata dorang naik motor then macama ntah aku tak tau dorang boleh terjatuh dari flyover jalan kat proton city tanjung malim..motor..kasut..stokin sumer kat bawah!

Seyesly..aku sangat kenal dengan 2 orang pelajar tu..Dorang sangat aktif kat kolej..Baru je pg tadi terserempak kat tangga..tengahari baru tahu dorang dah dikejarkan ke hospital ipoh..Kedua2 pelajar tersebut adalah student TESL sem 1..Masa ni kami tengah final exam..macamanalah nasib dorang..

Tapi walau siapa pon mereka..aku harap Teman2 blogger n rakan2 sekelian dapat doakan keselamatan dorang..kita kena sedar kemalangan ni tak kira tempat masa n ketika..hanya ALLAH SAJA YANG TAHU..KITA HANYA MAMPU BERDOA dan berhati2..

PSS;aku tak bleh bayangkan macamana kecederaan drang..n tak mao bayangkan..sebab flyover tu sangat tinggi..Ya Allah selamatkanlah juniorku..amin...

10 comments:

  1. tempat tu mmg selalu ada kmlangan tapi tak penah sampai jatuh dari flyover..

    ReplyDelete
  2. tempat tu mmg selalu ada kmlangan tapi tak penah sampai jatuh dari flyover..

    ReplyDelete
  3. mintak2 semuanya selamat. follow ur blog

    ReplyDelete
  4. imanshah:sma2 doakan keselamatan dorng~

    ReplyDelete
  5. doakan semoga dorg cpt sembuh. betol laa. malang tdak berbau, wallahua`lam

    ReplyDelete
  6. jatuh flyover ? masyaAllah.
    semoga mereka selamat.

    ReplyDelete
  7. semalam sy lalu tempat tu ar.. dlm maghrib.

    dgr2x patah tulang belankang dan kaki,

    sorang lagi patah kedua-dua belah kaki.

    betul ke?

    wondering gak mcm mana leh jatuh tu. hmmm..

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~