October 4, 2010

::Gila guppy::

Salam rindu semua..maaf baru dapat update..minggu yang sangat buzy..anta assmnt..keje last minute..bla2..bla..ok hari ni nak cita pasal kegilaan aku zaman kanak-kanak ribena dulu..tadaa..masih ku ingat time darjah 5 aku suka sangat bela spesis ikan bernama guppy..selalunya mak aku yang akn jadik mangsa,,bila dia bawak aku kuar..jumpa ja kedai ikan aku akan mengamuk gulink2 untuk dapatkan ikan gupy..yes!akhirnya dapat gak..nak dijadikan cita mak aku beli la sepasang..selang beberapa hari banyak anak-anak aku...opss anak ikan dilahirkan dalam akuarium aku..penuh..seronoknya tengok..

Aku pun tak tahu kenapa ikan ni cepat sangat besar..sedar2 dah banyak ikan cantik2 lam akuarium aku..mmg aku gila guppy dulu..rasa tenag ja bila tengok ikan berenang..tapi bila aku dah masuk mrsm form 4..minat aku terhalang..sebab first cuti ikan yang aku bela sumer mampus..arghhh..nangis lam hati ja..hampeh takbleh harap adik2 aku..suh tolong bagi makan pon susah..sejak haritu aku hanya matikan saja minat tu semnetara..tapi seyesly sangat suka tengok ikan guppy berenang..ntah penyakit apakh yang melanda aku ..kui3..




::KEGILAAN AKU TIME KECIK2..wahh cantik tengok ekor time mntang ni berenag::

TAPI TABIAT BURUK AKU..JENG2::

::Time ikan ni sarat mengandung..aku picit perut dia sebab aku fikir cepat sikit anak dia lahir..malangnya sumer mampus termasuk mak dia...berdosa kah aku..sob3..sejak pada hari tu aku sabar menunggu kelahiran anak ikan guppy..sekor2 keluar  kat perut dia..best tengok real..gamba kat atas anak baru nak keluar::

::camnila rupa akuarium kesayangan aku dulu..wuwu rindu seh::

pss::time stress2 nk exm  ni best gak ingat zaman kecik2 kan..muahaha

2 comments:

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~