August 28, 2012

2 Bulan da berlalu

Yup..dah 2 bulan berpraktikal di SMKCL ni..Allhamdulillah setakat ni masih berjalan lancar...dan masih banyak yang perlu dipelajari...okeh!bukan senang nak jadik pendidik ni..bukan sekadar nak habiskan silibus jer..bukan just nak suruh budak tu lulus exam ja..tapi merangkumi semua aspek...
Sejujurnya tak semudah yang disangka...Tapi setakat ni seronok la dapat belajar macam-macam ragam budak2...semuanya latar belakang berbeza...walaupun ada kadang2 rasa down..tapi bila fikir balik takkan nak ajar semua kelas ok je kan..Pastu baru semangat tu naik balik..tak kisah la kelas mana-mana..tugas cikgu sama ja!hehhehe...pengalaman banyak mengajar kan...

Masa yang bersisa 2 bulan lagi ni..akan digunakan sebaik mungkin..sekarang ni bahang exam PMR dan SPM makin terasa..tengok cikgu-cikgu sibuk nak pastikan anak murid berjaya...yup!mestilah nak suh anak murid berjaya kan!


KEJAYAAN ITU INDAH =)


3 comments:

  1. eca tinggal sebulan...3minggu sklh menengah,smbg ROS kt sklh rendah :D

    ReplyDelete
  2. owh..echa asing ke ros ngn praktikal..okla tu lg banyak jumpa ragam2 budak2..

    ReplyDelete
  3. tak sabar jugak. leh la share2 :p

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~