April 30, 2012

My Baby Vigna unguiculata

wah2..tiba tajuk my baby kan....
Tetiba nak update pasal perkembangan FYP-final year project bagi pelajar degree...Allhamdulillah setakat ni segalanya berjalan lancar...terima kasih kepada supervisor yang sangat best dan banyak membantu Dr Norazlina....

Setakat ni hampir 20 % je siap..tapi rasa cam happy sangat..maklumlah ni menentukan dapat konvo ke tak kan..hehhe..lagi satu boleh jadik satu tiket untuk sambung master nanti..insyaALLAH masa degree student ni la belajar camna nak siapkan mini tesis and cara guna alatan dan procedure dengan betul...

Buat masa ni, tajuk Fyp biarlah rahsia..tapi ada kaitan dengan hormone..dan pokok yang menjadi pilihan ialah my baby- Vigna unguiculata...


mmg mencabar..sbb masuk ni ntah da berapa batang baby2 pokok aku dah terpatahkan..sabor jerla...

tengok..berapa lubang jer tumbuh..tp nasib baik la tmbuh!

bila da berumur 2 minggu dan dipindahkan..aishh masa pindahkanlah aku da patahkan banyak baby2 ni.
dan..setelah berumur 1 bulan..
maka baby2 ni bersedialah untuk di inject....

jarum ni bakal meng inject baby2 pokok aku tuh!

gigih tau belajar ngn Supervisor cara nak bancuh hormone ni!

My Supervisor yg banyak berjasa!thnks Dr

sangat tak sabar menantikan hasil research ni!
nanti perkembangan baby2 Vigna unguiculata ni aku akan update ya..nak tengok buahnya nanti!



pss: "seronok" pg ladang sampai tak perasan kulit lengan ngn badan dah berbeza!tompok2..hahhaha







5 comments:

  1. wah! tumbuh dgr jayanya dah tuh. gud luck! ;)

    ReplyDelete
  2. semoga berhati2 working with hormone :D

    ReplyDelete
  3. salam..boleh tak share info pasal fyp awak ni..i need to do it too, but still i don't have a title for my fyp..need help please! :(

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~