December 6, 2011

HUTAN SIMPAN TANJUNG TUAN~

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
sekian lama rasanya tak bermanja dengan blog ni..akhirnya malam ni gagahkan juga untuk menaipp..hahah bunyik cam berat sangat je nak menaip..ok berbalik pada tajuk baru-baru ni cikgu akim dan rakan yang ambil subjek plant physiology kena anjurkan satu perkhemahan sambil wat kajian pasal tumbuh-tumbuhan..jadi kami sebulat suara memilih lokasi Hutan Simpan Tanjung Tuan..Sebab kat hutan simpan ni kami dapat kaji spesis pokok yang tinggal berhampiran pantai..dalam hutan dan atas bukit..senang citer dapat membandingkan spesis pokok mengikut persekitaran berbeza..wah panjang lebar ,,takpe kita tengok proses kajian:
permandangan dari tapak camping-waktu subuh
malam tu kami buat bbq!
cuaca masa pukul 9 pg
 dengan khusyuknya memulakan kajian..tengah cek light intensity
kaji kandungan nutrient dalam tanah..ambil sampel dulu
tengok kedalaman pasir dan perubahan warna dari tepi pantai hingga dalam hutan
 tadaa...tak lepaskan peluang mendaki lighthouse!err cuba kira ada berapa lelaki..1.2..2..err..4 je!
permandangan dari lighthouse..nice view!

masa mendaki tu jumpa spesis fern..errkk kat blakang ktrang tu..


 gigih tengok helang...
dalam perjalanan balik da...sekejap je 2 hari!

Memang tempat ni sangat mencabar dan sesuai kalau nak wat kajian!kali ni pensyarah suruh kami upload report guna blog k! ni link blog plant physiology upsi .. klik we love plant!

1 comment:

  1. ehem2. farah datang nak mintak tolong. support farah untuk giveaway nisakay!! please yar.. :)

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/ultimate-year

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~