October 31, 2011

MENJEJAK LANGKAWI~

Allhamdulillah..akhirnya dapat jua menjejakkan kaki ke bumi lagenda mAhsuri..Selama ni hanya dengar cerita rakan-rakan..tapi kali ni dapat juga merasai pengalaman di sana..Betul..Langkawi sangat banyak tempat yang boleh diterokai..Semua elemen-elemen Gunung,tasik,laut ,pantai pasir, tumbuhan dan sebagainya dapat diterokai..Rasa suntuk sangat masa 4 hari tu..banyak lagi rupanya tempat tak pergi..takpe..satu permulaan~
Jom tengok gambar kami..kat langkawi ni trip bersuka ria ja..tapi sempat buat amal di hospital tengok pesakit di wad2 terpilih..

Naik tren pukul 10.50 malam kat Tanjung malim~
perkampungan kedah.disinilah terletaknya makam mahsuri..
sampai ja terus tukar baju dan pergi makam mahsuri..
Hari kedua program kat hospital langkawi
weee...comel baby baru umur 1 hari....time ni kat wad O&G...

tempat ni sebelah petronas ...ntah nama apa ntah..pantang nampak tempat cantik..begamba ja kija...hahha
oriental village..on da way nek keta kabel!
permandangan dari atas..subhanallah..cantikk sangat ciptaan Allah
sempat pose cover album..ahak..
malam tu kami singgah tempat tengok anak bulan..pemandangan indah nama tempat ni..
Hari ke-3--island hoping!!
Time ni kami melawat 3 tempat...pulau beras basah..bagi makan helang..tasik dayang bunting..
tengok helang...besttt ooooo
banyakk glerr burung helang..sengih ja...
tadaa..tengok betul2 pulau tu...sebab tu orng namakan pulau dayang bunting..
before mandi kat tasik...
malam tu makan besar..bufday boy aka abg d belanja...maseh2..
Hari ke-4 ..shopping cekelatt la...terus abis duit..har3..
tikett feriiiiiiiiiiiiii

Balik sudahhh..sekejap ja rasa...
Gembiraa bersama keluarga mantan JMK KAB ...semoga ukhuwah terus utuh!


Banyak lagi tempat tak pegi..yang pasti sangaaaatttt besttttt!!

7 comments:

  1. wah,seronok sungguh pergi ke langkawi.sampai g hospital.huhu =)

    ReplyDelete
  2. Ini adalah program bersuka ria atau program under universiti. Bnyk berjln nmpknya....

    ReplyDelete
  3. ni program bersuka ria...tapi dalam bersuka ria buat amal kat hospital..

    ReplyDelete
  4. huhu..tgk pic nie... membuatkan aku xsabar nak g langkawi akhir bulan nie..hehe

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~