December 21, 2010

Kenali Diri Jawapannya pada hati~



Bila jari Jemari bersuara!
Dalam sedang berkenalan dengan rakan2 blogger aku ditagged oleh Cikgu merah jambu..memang sumer kat blog dia merah jambu or orang kampung sebut pink..nice2~jom kita join:
Kena jawab beberapa soalan~

-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)
-makna nama saya bijaksana=)
-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
-adeh..dush2..soalan jerat..pernah..tapi biarlah tersimpan ddasar hati kerana cintaku pada Allah dan Rasul melebihi cinta pada dia..
-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
-Cinta pada orang yang melabuhkan cintanya padaku..Yg utama kepada Allah dan Rasul
-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
-setiap insan itu ada kelebihan dan kekurangan masing2..andai diri ini terlalu sempurna sudah pasti diri akan menjadi bongkak..tapi cukuplah sekadar menjadi insan yang bersyukur atas segala yang diperolehi..
-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?
-menangis fitrah insan..malu nak sebut..wink2..
-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?
-Allhamdulillah...

Saya tagged kepada 3 orang~
Siti Mardhiah
Aima in Luv
Ayuni
immukmin

pss:yang dah follow blog ni silalh amek award blogger cemerlang!

3 comments:

  1. salam..
    hah... cikgu dah bce...
    tq :) ye sy lah cikgu merah jambu yg kmu kenali..
    sibuk2 pon kne jawab kn..?
    btw TQ cikgu.. semoga ALLAH mmberkati kehidupan kita..
    ingatlah ALLAH ALWAYS BESIDE US..
    btw tahniah kerana cintamu berlabuh kpd ALLAH dan dengan izinnye kamu kn menjmpai org yg mnyintai mu krna ALLAH :)
    JGE DIRI,IMAN DAN AMAL :)
    SALAM UKHUWAH

    ReplyDelete
  2. yup..sesungguhnya yg bek itu dari Allah dan yg lemah itu dari kita sendiri~

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~