August 7, 2010

::Kejar Kutu Dalam Lab!:

Assalamualaikum n salam sayang semua..
Hari khamis haritu aku masuk lab pertama subjek cell biology..Masuk dengan minda yang kosong sebab tak ready untuk wat experiment ag...masa dberi penerangan aku samar-samar ag..tapi wat2 faham jerk..paling uspen masa nak mulakan experiment..ktorang kena observe specimen(binatang apa2)..so kitrang tercari-carila nak observe apa..tak nampak pun belalang ka..rama-rama ka..so sumer cam blur la..bila tanya Dr Norman..Dia cakap dah ada atas meja..tapi masih tak jumpa..yang ada hanya balang berisi pasir..tepung..serbuk cofee..kicap dan susu...serius tak nampak serangga apa-apa...

Tiba-tiba Dr Norman datang..pastu dia bukak satu bekas yang aku ingatkan tepung..tadaaaa...lam bekas tu ada banyak kutu-kutu tepung..erk bukan kutu yang atas kepala tu k!!..hahahhahahah..suma cam terkejut,,exsperimen kutu??what???Tapi buat la jugak..masing2 da excited terlebih pula..untuk sesi pertama sumer berebut kutu-kutu tersebut...dan mengikut modul yg dberikan ..kitorang kena observe kutu n lukis...

::Kutu-kutu sedang menyorok::

::gamba setelah di observe bawah microscope..1..2..3..smilee::

::tadaaa...cantik kan aku lukis..hak3..walaupun takda bakat melukis tapi ada rupa kutu gak kan::

Dan yang paling kelakar...kitorang kena amek masa berapa saat kutu tu berjalan lam jarak lima cm..dahla kutu2 sumer suka menyimpang..so main kejar2 la nak suh"mereka berjalan" menghabiskan 5 cm..
::terpaksa gunakan pen menjadi guide::

::paksa minum susu..hi3::



huh..akhirnya selesai sepetang bersama kutu lam lab..yang penting skunk lab report yag agak tebal perlu dihanta isnin ni..sekian...

3 comments:

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~