April 22, 2010

::Kalau takut rumah dilambung ombak,sediakan payung::

::hasil pembedahan::
salam sayang semua..hahahha tiada kaitan ngn tajuklah..masa aku tengok2 gamba dalam laptop tadi tetiba terjumpa la gamba projek kitorang sem nih..kitorang kena bedah mencit atau nama kampungnya tikus makmal..mula2 kena bela mencit 5 ekor n bagi minum alcohol..selepas lima hari baru mulakan operasi pembedahan (KLIK SINI) dan keluarkan organ2 seperti intestine..kidney..perut n beberapa organ lagi..hasilnya selepas diobserve  kami dapatlah cell yang dikehendaki..dah buat pembentangan depan khalayak ramai dah..hu3..tapi agak sedihla..sebab carry mark sikit jew(sob3)...takpe aku akan berusaha yang terbaik untuk final paper animal histology n morfology beberapa hari ag!!


::ni adalah cell jantung..tapi kitorang punya tak jadik sangat sebab pecah2 ..nukleus pun tak boleh nampak dengan jelas..::
::yang ni pulak adalah ginjal..boleh nampak bowman's capsule dengan jelas..pastu nampak tak titik2 hitam??hah tu adalah disebabkan effect alcohol yang diminum tikus tu::

::gamba ni plop adalah intestin..antara banyak2 cell yang nilah yang paling berjaya ..sebab cell yang kami dapat sebijik cam cell asal..bangga ar::
::tadaa..cuba teka ni cell apa..ok ni adalah cell hati tikus..hurmm..korang bleh tengok banyak sangat dark spot..kalau korang nak tahu hati lah organ yang akan terkesan dengan pengambilan alcohol..tengok tak cantik kan hati kalau minum alcohol..

::gamba ahli group aku..hi3..walaupun repeat eksperimen dua kali..akhirnya berjaya gak..::

::gamba sepanjang proses eksperimen::

pss:sem depan amek cell biology..camna lah nak dpt carry mark tinggi nih..risau2..so moral of da story..kalau takut dapat carry mark rendah...usaha lah lebih lagi kan!!ha3..baru ada kaitan ngn tajuk..kalau takut rumah dilambung ombak..sediakanlah payung..peacee..

3 comments:

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~