March 30, 2010

::nekad::

NeKaD
huhu..lamanya tak post kat blog ni..dah jadik sarang tebuan dah..err apa kaitan..hahah..em kla..minggu ni tetiba assgment datang dengan mengejut..tup..tup..da banyak assgmnt depan mata..nak dekat examla banyak laporan kena buat..hi3..besa la nama lagi pelajar kan..

owh..apa kaitan entry ni ngn tajuk ek?kepala pusing2..baru lepas temuduga tadi..turun pukul 10.00..pukul 1 pagi baru turn aku..dah la temuduga tu lama ..nak dekat sejam..erk..temuduga pa??biarlah rahsia(nada siti nurhaliza)...nanti la aku post je kat blog ni aku berjaya ke tak..korang sabar ek..emm..sebenarnya aku pon tak tahu kenapa aku sanggup pikul tanggungjawab berat ni..isi borang n gi temuduga..kalau dapat je yang aku mintak tu aku kena berkorban masa dan tenaga ..cewahh..takbleh balik umah waktu cuti..kalau balik pon sekejap jew..sian mak aku tak puas tengok muka anak teruna dia..hi3..tapi aku da nekad..aku dah fikirkan..sampai bila aku nak manjakan diri..waktu terus berlalu..umur pun makin tua..banyak lagi yang aku perlu belajar untuk memperbaiki dan mempelajari soft skill..kepimpinan ..benda2 ni sumer akan jadi asam garam kehidupan bila dah bergelar pendidik kelak...kalau aku da berjaya hadapi sekarang..nanti kelak takde masalah besar yang akan melanda.

tapi antara soalan yang sukar untuk dijawab ialah.."tak risau ke kalau pointer jatuh kalau dah pegang tanggungjawab ni?"errrr...risau..tapi saya cabar diri saya..saya boleh!!ceh..confident jew..nanti kalau pointer jatuh jangan salahkan diri sendiri plakk...insyaALLAH..aku kena yakin pada diri sendiri..aku akan uruskan masa dengan baik...
mungkin korang tak faham aku tulis pasal apa..tapi takpela..korang akan tahu juga nanti..emm..da ngantuk..salam...

4 comments:

  1. hyeeepee.. anda telah mendapat award.. sila ke belog sayer.. :)

    ReplyDelete
  2. temuduga jmk ek...gud2...kkwan sume support loqman hakim!!!=)

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~