March 22, 2010

Jelajah cameron highland-siri 1...

SIRI SATU:PERJALANAN KAMI
selamat membaca perjalananku ke cameron highland bersama-sama seramai 61 orang mahasiswa/i pendidikan sains pertanian UPSI.Tujuan lawatan ini adalah untuk mendedahkan penanaman sayur-sayuran di cameron highland yang terletak di tanah tinggi..suhu di sana sangat sesuai untuk penanaman pelbagai varieti sayur-sayuran.Lawatan ni bukan saja2 k..balik kena wat report pasal info yang diperolehi..bukan pergi ambik gamba semata-mata..tapi ambik seberapa banyak ilmu dan pengalaman.hu3..panjang plak entry.

                 Memegang tanggungjawab sebagai ketua trip 1 ni..aku rasa agak mencabar sebab kalau pergi lawatan ni tak suka jadi ketua..nanti masa nak enjoy (he3) terbatas..yela kena jaga n sentiasa peka ngn keadaan sekeliling sambil menjaga kebajikan anak buah.. terima juga..tapi aku rasa sangat bersalah dengan Puan Fairus(tutor olericulture) sebab rasanya trip pertama ni kelam kabut sikit..masalah dengan masa dan pengangkutan..mungkin salah aku sebab tak amek kisah sangat pasal hal-hal macam ni..hmm..harap2 trip 2 nanti dapat atasi masalah ni k..

                Baiklah kami bertolak pukul 8.30 pagi..sepatutnya bus perlu bertolak pukul 8 pagi.Tapi tak mengapa..pergi dengan dua buah bus UPSI. Antara masalah yang timbul sepanjang perjalanan ialah apabila masa yang ditetapkan dalam tentatif telah berubah..sepatutnya kami tiba di tempat lawatan pertama pada pukul 10.30 tetapi pukul 11.30 baru sampai ke lokasi(nantikan dalam siri 2)....masa tiba di cameron , hujan turun dengan renyai-renyai..arghhh..sangat sejuk..grrr..

::suasana kat depan Kolej Kediaman  masa ngah tunggu bus..aish..mcm2 ragamla bebudak ni..::
::bus dah sampai..sumer cam cover ayu jew lam bus..erk..korang ada nampak makhluk bernama lelaki tak??jom pergi cameron..::




::jeng-jeng..wat jahat cikit..hahah..kantoi tdoo..sian penat kot...::

pss:ni la first time pegi cameron tau tak..excited yang melampau nih..heeeeeee::

0 Hantar Kerja Sekolah!:

Post a Comment

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~