February 27, 2010

::kEcEwA::

::kecewA Sangat::
kenapa kecewa??
@dua kali kalah separuh akhir debat...
-sedih sangat...tak dpt tuntut kekalahan dulu...
-benda sama..konsep ..konsep...konsep choi..
-penat sangat...penat...
-tak tahu apa yg aku cari dalam debat...
-mungkin tak sesuai ngan aku...
-atau blom tiba masa..
-kuatkan semangat untuk teruskan perjuangan dlm debat..
tapi..tapi tak tahu sampai bila..

@tak bersedia midterm exam animal histology..
-first time jawab exam dngn minda kosong..
-tak sempat baca secara terperinci..
-buat ala2 kadar...

@tak dapat tumpu perhatian kat ahli group assgmnt..
-sorry sangat..tak hiraukan korang..
-selalu takde masa nak jumpa..

apa dah jadi kat aku sem 2 ni..??
aku sangat perlukan sokongan..
sokongan someone yg memahami..
aku kena kembali ke mtlamat asal datang UPSI..
tak nak kecewa dalam pelajaran plakk...
nak maintain pointer sem 1..
aku kena fokus!!!
pss:team KHAR..tahniah!!tak nafikan kehebatan korang..teruskan usaha..
terima kasih kepada semua juri2 yg datang dari jauh mahupun dekat..
tpi agak kecewa juga sebab team kuo tarik diri dan team kz tak anta wakil..mungkin ada sebab2 tersendiri..papepon tenkiu untuk komitment anda..


::terima kasih untuk mereka..walaupun berlainan universiti..tapi banyak membantu aku dalam perdebatan..banyak ilmu yg dapat aku kongsi ngn mereka..maaf kalian balik tangan kosong..mad,fikri(UPM)::

9 comments:

  1. keadaan kita sama, tiada beza.

    Moga Allah permudahkan semua urusan kita. Amiin ya Allah.

    ReplyDelete
  2. kuatkan semangat!!...
    ade hikmah di sebalik ketidakmenangan ini...
    teruskan usahan dan jangan berhenti berjuang!!
    moga kamu akan menjadi pendebat yg hebat selepas ini.
    moga ALLAH permudahkan segala urusan kita...

    ReplyDelete
  3. keadaan ini sama sahaja.. dulu fawiz pernah merasai.. lebih dahsyat dari ini..

    Tabahkan hati.. kuatkan semangat.. belajar sedikit demi sedikit.. Insya Allah.. ada rezeki..

    Akademik dan debat adalah dua entiti berbeza namun berada dalam landasan yang sama sebenarnya. seimbangkan antara kedua-duanya.. ;)

    ReplyDelete
  4. Setuju dengan komentar mereka di atas..

    Unuk berjaya dalam kedua-dua arena ini, kita perlu belajar untuk menguruskan masa. Kedua-dua entiti ini sangat penting. Cuma kita perlu meletakkan sedikit 'pemberat' pada kedua-dua entiti ini berdasarkan kepada prioriti setiap entiti.

    "Jangan menyerah atau putus asa kerana itu adalah kekalahan yang sebenarnya"

    ReplyDelete
  5. terima kasih untuk sgala nsihat tue..

    ReplyDelete
  6. berusaha lagi...kak nad dlu pon bkn masuk2 terus menang..anggap sbagai pembakar smangat tuk wat yg terbaik....
    debat n pelajaran 2 perkara berbeza...
    ingat!!!debat xakan mempengaruhi pointer seseorng...
    lihat ramai debater upsi dapat ijazah 1st class n anugerah diraja..

    ReplyDelete
  7. KAK NAD:nak gk merasa piala tuh..he3..yup..debat n pelajaran berbeza..saya sedang belajar untuk bahagikan masa..tak nafikan bdk2 debat hebat dlm pelajaran.....
    harap3 dpt jdi camtu..

    ReplyDelete
  8. abg loqman, gud luck dlm hidup.
    jgn terlalu kecewa. teruskan usaha ya. semoga mencapai kejayaan yg diimpikan. InsyaAllah :D

    ReplyDelete
  9. salam luqman. hai dik baru jak perjuanagn bermula. banyak lagi halangan yang akan ditempuhi. seriusly sepanjang menilai anda, jujurnya anda ada semua seni yang diangkat menjadi pendebat yang hebat. semua kekecewaan ataupun perasaan menyesal yang mungkin timbul adalah perangsang untuk terus mengenggam sesuatu dan terus mencipta sejarah kegemilangan dalam arena perdebatan ni. separuh akhir juri 3-2 maknanya kekalahan kecil yang perlu dipelajari. InsyaAllah selepas ini ada rezeki yang menanti. teruskan kemaraan k. papunj doa mengiringi anda.

    ReplyDelete

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~