December 28, 2009

PERJALANAN KE KOLEJ...

salam ukhwah...lama rasanya tak post apa2 kat blog ni...jadi tetiba rasa tergerak nak menulis sesuatu..pagi tadi lebih kurang pukul 12.30 aku bertolak dari melaka menuju puduraya..hmm cam besa naik bus terus tutup mata..tiba2 terjaga la..tengok jam dah pukul 2.30...masa tu bus da ada kat jalan pudu..tapi bila aku toleh belakang...macam dah takde orang je!!..pastu tengok depan ada la sorang cina ni..dia pandang aku..aku pandang dia..dia pun tanya lebih kurang camni..
cina:lu tak mau turun ma??
aku:nak2..tapi kenapa lu tak turun awal2..
cina: i pon sama mcm lu..tetido ma..
aku:hahah..jom la kita turun...
pastu aku pon turun la..jalan kaki je pegi hentian pudu tu...yela nak tunggu bus masuk parking musti lambat..jln jam!!..dah sampai kat hentian tu aku pon terus la carik platform no 18...nak beli tiket pegi tanjong malim la..uncle tu ckp pukul empat baru jalan..tengok jam baru kol tiga..takpe..tunggu je...tunggu punya tunggu akhirnya bus tu sampai gak ..masa perjalanan..tiba2 bus tu wat problem plak..bus tu semput!!tokleh naik bukit..macam kura2 la..slow gler..hati da tak sedap da masa tu..aku cam besa la tido dulu..bila terbangon tengok bus da berenti kat tepi jalan..ingat da sampai..rupa-rupanya kat rawang lagi!!masa tu da pukul 5.30,,huh..bus rosak!!!pak cik bus pon suruh la kitorang tunggu bus lain sampai..allhamdulillah setengah jam kemudian bus tu sampai..bus dua tingkat tuh..last sekali sampai jugak kat kolej tepat kol 7..pertama kali naik bus dari kl ke tnjong malim smpai 4 jam!!!takpe2..cobaan..
bila da sampai kolej..pejabat pulak tutup..tapi naseb baik la housmate da balik.awal..kira rumah da bukak la..cuma bilik je tak bukak lagi.....memang hari yang sangat mencabar...yang penting da selamat sampai kat kolej..esok akan bermulalah perjalanan sem dua plak..truskan usaha!!!

0 Hantar Kerja Sekolah!:

Post a Comment

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~