December 30, 2009

kuliah pertama English Communication..

huhh..Hari ni rasa macam berdebar2 sebelum masuk kelas english communication yang pertama sem ni..yela sebenarnya dari sekolah rendah lagi tak suka sangat belajar bi..he3..teruk kan??yela tak pernah dapat A pon..tapi harap2 la kat upsi ni dapat lah cipta sejarah dpt A dlm bi..hmm agak takut gak mula2 masa nak masuk sebab tengok jam cam da lambat lima minit..bila da masuk kelas nasib baik ada tiga orang budak lelaki..agak kekok gak arr sebab tak penah kenal diorang..tapi ringankan mulut untuk berkenalan..tunggu punya tunggu rasa pensyarah takkan masuk..jadi kami 4 orang budak laki ni mula la mengatur langkah untuk balik tido jew..bila da sampai pintu depan je..jeng-jeng..terserempak ngn pensyarah..!!pensyarah pon tanya awak semua ni dari bilik no 15 ke?kami dengan penuh debaran angguk,,jom kita naik..he3..jadi bermula lah kelas macam biasa..da nama kelas bi,, jadi sepanjang kelas kenalah speaking..pensyarah tu da warning awal2 kalau terkeluar satu perkataan bahasa melayu..0.30 posen akan melayang...hi3..kena beringat masa nak cakap...tapi yang paling mendebarkan bila pensyarah tanya sape yang nak volunteer jadi ketua kelas..sume tunduk..dalam hati memang tak nak langsung jadi..risau nanti nak speaking macammana..lagipun bukan kenal sangat pon budak2 dalam kelas tu..tapi memandangkan da banyak kali pensyarah tu tanya..ditambah pula desakan rakan2 yang baru dikenali di belakang..kesian pula kat pensyarah tanya banyak kali..dan dengan terpaksanya aku pon angkat tangan..dengan rasminya kena peganga jawatan ketua kelas..sebenarnay bukan susah sangat jawatan ni..cuma bahasa tu je yang menakutkan,,haha..tapi takpe..bila da keluar je dari kelas tu da pasangkan azam tahun baru untuk meningkatkan bahasa inggeris dan dapat skor A!!!insyaALLAH..Harap2 rakan2 sekelas dapatlah berikan kerjasama yang utuh untuk berjaya dalam subjek ni...

0 Hantar Kerja Sekolah!:

Post a Comment

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~