November 11, 2009

selamat tinggal sem 1 upsi....

ASSALAMUALAIKUM n salam muhibbah kepada semua yg mengenali diri ini...ALLHAMDULILLAH abis sudah last paper exam (mekanisasi ladang)..teringat lagi sebelum masuk sini..otak ni banyak fikir benda2 yg belum terjadi..sains pertanian??nak ajar apa??belajar apa??boleh pegi jauh ke??takkan pegang cangkul hari2??malunya???argghhhh....rasa malu pulak bila fikir balik..tpi bila da abis sem 1..sume persoalan dah terjawap...rasa bertuah pulak tergolong dalam insan2 terpilih untuk belajar kos ni..banyak sangat benda baru yg dapat dipelajari..mekanisasi ladang,sains tanah,plant anatomy,kenegaraan,wacana akademik..hmm best sesangat.,.terima kasih kepada semua pensyarah..tutor..ahli perssap..n semua yg mengenali serta menceriakan diri ini...
hari2 bila masuk kuliah semakin best belajar..tu yg tak sabar nak masuk sem 2.....lagisatu mintak maaf bebanyak la pada kawan2..sebab rasa mulut ni cam kadang2 pot pet pot pet....besala..susah ckit nk tutp mulut..nanti cpt ngantuk....so,kurangkan kontroversi..tingkatkan prestasi!!!..dop kat KAB pulak enjoy sesangat..akak2 n abng2 jmk yg banyak bg tunjuk ajar...terima kasih..seronok dapat aktif kat kolej..yela dari sekolah menegah sampai matrix mmg tak reti dop diam..so, kat sini ada peluang je terus ambik???bukan pentingkan diri..dah oranglain tak nak ambik peluang..so,kita curi la peluang tuh...hi3...enjoy..jdk pengerusi majlis,,masuk sajak,,unit suara bitara..unit pro..semua best!!!
sem depan lagi banyak aktiviti menarik...tambah pulak da JD rakan exco Sekretiat Rukun Negara ,UPSI...so, sem depan kena wat jadual sendiri..kena pandai uruskan masa!!masuk jela banyak2 aktiviti pon,,tp pastikan pelajaran no satu!!!!pastu akak USB ckp sem depan wajib join debat..nak cari pelapis debar!!huh nampaknya kena kembali semula la ke era perbahasan dok u pon..dulu pernah la wakil mrsm terendak masuk debat mrsm zon selatan..tpi tak penah dapat pi suku akhir pon..yg penting pengalaman..hahhahaha....
Cuti??ha..ckp pasal cuti..bila kira2 balik..tak lama pon cuti..sem ni dapat pegi MAPIN(MAHASISWA PENGGERAK INTELEK) KAB...KIRA PROGRAM BAKTISISWA LA..RASA2NYA NI LA PROGRAM KEMUNCAK SEM NI..kena datang kolej balik 1/12 sampai 9/12..arghh dua minggu kena dop kolej waktu sume orang sakan bercuti..masa dua minggu ni la nak wat gerak keje n setlekan sume benda pasal baktisiswa..pastu bertolak ke destinasi 10/12 smpi 15/12...hahhaha..destinasi baktisiwa kali ni kat lenggong,perak..kampung tu nyaman dan tenang..ada akak tu cakap kg tu tempat iklan petronas masa bulan puasa..huhu..naek bot tau pi sana..ni la orang kata pengalaman..takpela berkorban je masa cuti 3 minggu untuk bebakti pada masyarakat,,,sambil tu nk promote perssap la..hi3...
harap2 baktisiswa tu akan jadik penutup paling bermakna ntok sem ni...tapi cam tak sabar pulak nak tau result!!mintak2 berkat doa ibu bapa,pensyarah n kawan2 dapatlah capai target sem ni..INSYAALLAH..3.5 Keatas....exam aritu pon da wat yg terbaik..sekarang hanya mampu berdoa dan bertawakal pada ALLAH je...doakan ye semua...rasanya cukuplah coretan kali ni..munhgkin ni post yg terakhir untuk sem 1...yela faham2 jela bila balik umah tak bukak da intenet..maklumlah takde wifi...memang seronok dop upsi ni...rasanya banyak ag yg perlu dipelajari sebelum bergelar pendidik!!!okep semua nak pi kaunter tiket pulak,,nk beli tiket kl balik esok...he3..mntak2 adala tket..klu tak terus smbung cni smpi sem depan..selamat tinggal sem 1...semua memori2 terindah akan disimpan dalam file sem 1..da ready da ni nak buat file sem 2 pula........................hidup PERSSAP(PERSATUAN SISWA SAINS PERTANIAN)...BERBUDI PADA TANAH BERBAKTI PADA MASYARAKAT!!!!

TULUS IKHLAS:

LOQMAN HAKIM..11/11/2009/..(502-D)-KAB..UPSI..

0 Hantar Kerja Sekolah!:

Post a Comment

Ai, takkan tengok je.:)

~TinGgalkan JEjak Anda~

Lawat Blog mereka juga~